Ruth Bader Ginsburg: Tζένη Μπαλατσινού και Μαρέβα Μητσοτάκη, τιμούν τη θρυλική δικαστή (pics)

Mια μεγάλη προσωπικότητα μια γυναίκα ίνδαλμα, η Ruth Bader Ginsburg έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 87 χρονών και οι γυναίκες στις Η.Π.Α αλλά και σε όλο τον πλανήτη τιμούν τη μνήμη της και εξυμνούν το έργο της.

Η Ruth Bader Ginsburg, αποτελεί μια γυναίκα πρότυπο η οποία σε όλη της τη ζωή αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των γυναικών και των μαύρων όχι μόνο θεωρητικά αλλά και ουσιαστικά, αφού πέτυχε την αλλαγή πολλών σημαντικών νομοθεσιών που βρίσκονται σε ισχύ μέχρι και σήμερα, πριν διοριστεί ως ισόβια δικαστής από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Ανάμεσα στις διάσημες Ελληνίδες που έκαναν αναρτήσεις για την κορυφαία R,B.G είναι η σύζυγος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα αλλά και η Τζένη Μπαλατσινού.

“Η Ruth Bader Ginsburg ήταν πρωταθλήτρια της ζωής. Πάλεψε σκληρά για την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα. Αποτελεί έμπνευση για τις γυναίκες όλου του κόσμου!” έγραψε για την κορυφαία γυναίκα της δικαιοσύνης η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Η Τζένη Μπαλατσινού έγραψε:

Η Ruth Bader Ginsburg, μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ από το 1993, και μεγάλη υπερασπίστρια των γυναικείων δικαιωμάτων, απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών, αφήνοντας πίσω ένα ξεχωριστό έργο

 

 

Read More

And More