The Bachelor: Οι ακραίες συνθήκες εγκλεισμού μπορεί να οδηγήσουν στη τρέλα

Στη τρέλα οδηγούν οι ακραίες συνθήκες εγκλεισμού,τους παίκτες των ριάλιτι με εύθραυστη ψυχολογία, οι οποίοι σε συνθήκες σκληρού, έντονου ανταγωνισμού και πίεσης “σπάνε” και φτάνουν στα άκρα. Ενα τέτοιο περιστατικό έγινε γνωστό σήμερα και αφορά στο τηλεοπτικό ριαλιτι “The bachelor” το οποίο προκάλεσε αίσθηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια κοπέλα, πιεζόμενη απο τις συνθήκες του τηλεοπτικού προγράμματος άρχισε να χτυπά το κεφάλι της στο τοίχο,μπροστά στα έκπληκτα μάτια των υπόλοιπων γυναίκων οι οποίες  έσπευσαν να τη βοηθήσουν.

Ο τηλεοπτικός σταθμός δεν διέψευσε, ούτε επιβέβαιωσε την είδηση. Μιλήσαμε με την ψυχολόγο, Μάγδα Δασκαλάκη για τη ψυχολογία των συμμετεχόντων, σε τέτοιου είδους παιχνίδια: 

“Είναι ένα βαθιά λυπηρό περιστατικό, δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν και να προκύπτουν τέτοια συμβάντα. Σίγουρα έχει να κάνει με την κλίμακα βαρύτητας του εγκλεισμού, με αρκετές στρεσογόνες συνέπειες, για έναν παίκτη με έθραυστη προσωπικότητα, σε ένα περιβάλλον, όπου οι κανόνες του παχνιδιού είναι , άκρως, ανταγωνιστικοί.
Οι παίκτες σε ακραίες συνθήκες ανταγωνισμού,φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να διαχειριστούν με νηφαλιότητα την κατάστασή αυτή. Ανάλογα με το πόσο έθραυστος είναι κάποιος παίκτης,το πόσο αδύναμος είναι και το πώς ο ίδιος αντιμετωπίζει τον εαυτό του, σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, δυστυχώς μπορεί να προκύψουν και τέτοιες εξάρσεις, τέτοια αμόκ οι οποίες είναι πέραν του φυσιολογικού. Οι ανθρώποι που επιλέγουν τους παίκτες, θα πρέπει να γνωρίζουν το ψυχολογικό τους προφίλ των συμμετεχόντων, για να μην έχουμε αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα.”

Read More

And More