The Queen’s Gambit: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πρωταγωνίστρια, Anya Taylor Joy, της σειράς που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ!

Αναμφίβολα, μία από τις ασχολίες μας τα βράδια του lockdown είναι η παρακολούθηση ταινιών και δημοφιλών σειρών. Μία από τις σειρές που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ παγκοσμίως είναι το “The Queen’s Gambit” (Το Γκαμπί της Βασίλισσας). Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που ακόμα δεν έχουν δει την επιτυχημένη σειρά, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για ένα δημιούργημα των Scott Frank και Allan Scott με πρωταγωνίστρια την υπερταλαντούχα Anya Taylor Joy.

Το σενάριο θέλει ένα κορίτσι που μεγαλώνει στο ορφανοτροφείο τη δεκαετία του 1950 να ανακαλύπτει το εξαιρετικά σπάνιο ταλέντο της στο σκάκι. Η νεαρή Beth Harmon ξεκινά το ταξίδι της προς τη δόξα μόλις στην ηλικία των εννέα ετών, ενώ, παράλληλα, παλεύει με τον εθισμό της στις ουσίες και το αλκοόλ. Η ίδια καταφέρνει να κυριαρχήσει σ’ έναν – μέχρι πρότινος – ανδροκρατούμενο χώρο και να… παραδώσει μαθήματα σκάκι ακόμα και στους πιο έμπειρους σκακιστές του κόσμου.

Το “The Queen’s Gambit” κυκλοφόρησε στο Netflix στις 23 Οκτωβρίου και από τότε μέχρι σήμερα έχει κάνει πάταγο. Με πρόσφατη ανακοίνωσή της, η δημοφιλής πλατφόρμα αποκάλυψε ότι την σειρά έχουν παρακολουθήσει πάνω από 62.000.000 νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, οι αναζητήσεις σε τεράστιο διαδικτυακό κατάστημα για σετ σκακιού έχουν αυξηθεί κατά 250%, ενώ το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίζεται η ταινία και κυκλοφόρησε πριν από 37 χρόνια, έγινε τώρα Best Seller στους New York Times.

Ποια είναι όμως η πρωταγωνίστρια, Anya Taylor Joy, που έχει μαγέψει με το ταλέντο της τον πλανήτη;

Η διάσημη ηθοποιός γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1996 στο Μαϊάμι. Η ίδια αποτελεί το μικρότερο παιδί της οικογένειάς της, η οποία είναι μεγάλη, καθώς έχει άλλα πέντε αδέρφια. H μητέρα της, Jennifer Marina de Joy είναι ψυχολόγος, ενώ ο πατέρας της, Dennis Alan Taylor ήταν τραπεζίτης μέχρι να αλλάξει καριέρα και να γίνει επαγγελματίας οδηγός αγώνων μηχανοκίνητων σκαφών. 

Η Anya Taylor Joy έμεινε στο Μπουένος Άιρες μέχρι τα 6 χρόνια της και μετά μετακόμισε μαζί με την οικογένειά της στο Λονδίνο, γεγονός που δεν της άρεσε καθόλου. Για δύο χρόνια, μάλιστα, αρνούνταν να μιλήσει αγγλικά προκειμένου να πείσει τους γονείς της να επιστρέψουν πίσω στην Αργεντινή.

Από πολύ μικρή είχε όνειρό να γίνει ηθοποιός, ωστόσο στα 16 της δέχτηκε πρόταση να γίνει μοντέλο και κατά τη διάρκεια της πρώτης φωτογράφησής της την είδε ο Allen Leech, διέκρινε το ταλέντο της και έδωσε το τηλέφωνό της στον ατζέντη του. Μεταξύ άλλων, η Anya Taylor Joy διαθέτει άριστες μιμητικές ικανότητες και, έτσι, δεν χρειάστηκε καν μαθήματα με καθηγητή φωνητικής.

Ο πρώτος ρόλος ήρθε το 2014, όμως ευρέως γνωστή έγινε μέσα από την ταινία τρόμου “The Witch”, το 2015. Στη συνέχεια είχε πολλές συμμετοχές και πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες, ενώ μέσα στο 2021 πρόκειται να τη δούμε στο ψυχολογικό θρίλερ “Last Night in Soho”.

Η Anya Taylor Joy είναι ένα πρόσωπο που σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Ο ρόλος της στο “The Queen’s Gambit” την εκτόξευσε στην κορυφή, ωστόσο εμείς αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια!

 

Read More

And More