Xρήστος Μάστορας: Ποιος είναι ο frontman από τις Μέλισσες που ξεσήκωσε το κοινό στο “Σπίτι με το Mega”

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας, τα πρώτα βήματα στη μουσική και η προσωπική ζωή.

Στο “Σπίτι με το Mega” βρέθηκαν για ακόμη μια φορά το βράδυ του Σαββάτου ο Χρήστος Μάστορας με το συγκρότημά του, τις Μέλισσες

Το πιο επιτυχημένο μουσικό συγκρότημα της τελευταίας δεκαετίας ετοίμασε ένα πάρτι γεμάτο κέφι, ρυθμό, ανατροπές και πολλές εκπλήξεις για τους τηλεθεατές. Εκτός από τα απόλυτα hits που έχουμε όλοι αγαπήσει από τη «Μισή Καρδιά», το «Γιατί» και το «Viktoria» μέχρι το «Όλα Μοιάζουν Καλοκαίρι» και το «Κράτα Τα Μάτια Σου Κλειστά», το συγκρότημα άνοιξε τα φτερά του και πέταξε από ρεπερτόριο σε ρεπερτόριο με σπουδαίες καλλιτεχνικές συμπράξεις.

Μαζί τους στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, εμφανίστηκε ο Σταμάτης Γονίδης, η  Μαντώ με την κρυστάλλινη φωνή της, η ανατρεπτική Τάμτα, ο γνωστός ράπερ Toquel και ο ταλαντούχος Αναστάσιος Ράμμος.

Και φυσικά το twitter “πήρε φωτιά”! Πάρε μια γεύση από τα tweets.

Αυτός, όμως, που έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να ξεχωρίσει από το συγκρότημα και να αποκτήσει ένα δικό του τεράστιο fan club, αλλά και να προκαλέσει κάποιες φορές με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, δεν είναι άλλος από τον frontman του συγκροτήματος Χρήστο Μάστορα.

Ποιός είναι όμως ο Χρήστος Μάστορας;

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας και τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα

Ο γοητευτικός τραγουδιστής που σήμερα είναι 35 ετών, κατάγεται από το μειονοτικό χωριό Βοδίνο, ένα από τα ελληνόφωνα βορειοηπειρωτικά χωριά της Αλβανίας. Στην Ελλάδα ήρθε με τους γονείς του σε ηλικία 3,5 ετών.

Στην ηλικία των 2 ετών ήρθε αντιμέτωπος με τον θάνατο, όταν πέρασε μια πολύ σοβαρή ασθένεια με τα ερυθρά του αιμοσφαίρια, ένα είδος λευχαιμίας, από την οποία οι γιατροί έλεγαν ότι το νήμα της ζωής του θα κοβόταν σύντομα. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, ζει λόγω της βοήθειας ενός γιατρού της περιοχής της Δερόπολης, ο οποίος του έδωσε ένα φαρμακευτικό σκεύασμα από βότανα που εν τέλει απέβη άκρως λυσιτελές για τον ίδιο, αφού του έσωσε τη ζωή.

Αντιμετώπιζα ένα σοβαρό πρόβλημα με τα λευκά και τα ερυθρά μου αιμοσφαίρια. Οι γιατροί ήταν απαισιόδοξοι. Βασικά, όταν ήμουν δύο ετών, ανακαλύψαμε ότι δεν είχα καθόλου ερυθρά αιμοσφαίρια. Άρχισαν να μου κάνουν μεταγγίσεις αίματος, είχα ένα είδος λευχαιμίας. Γύρισαν λοιπόν οι γιατροί και είπαν στους γονείς μου “Το παιδί είναι ξεγραμμένο. Ελπίζουμε μόνο σε ένα θαύμα.

Εκείνα τα χρόνια ζούσε σε ένα διπλανό χωριό από το δικό μας ένας genius και λίγο παλαβός γιατρός, ο Αχιλλέας. Ήταν πολύ γνωστός στους κατοίκους εκεί γιατί θεράπευε διάφορες ασθένειες. Ο πατέρας μου έψαξε να τον βρει και να ζητήσει τη βοήθειά του. Να φανταστείς, κοιμήθηκε δύο μέρες σε αχυρώνα μέχρι να καταφέρει να τον εντοπίσει. Ο Αχιλλέας, λοιπόν, είδε τις εξετάσεις μου, έδωσε στους γονείς μου να πίνω κρυφά μέσα στο νοσοκομείο ένα φαρμακευτικό σκεύασμα από βότανα που έφτιαξε ο ίδιος και κάπως έτσι έγινε το θαύμα. Σε λίγες μόλις εβδομάδες κοκκίνησε ξανά το πρόσωπό μου. Οι γιατροί στο νοσοκομείο έκαναν λόγο για θαύμα. Οι ίδιοι είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Δεν τους είπαμε βέβαια ποτέ γι’ αυτά τα βότανα που έπαιρνα κρυφά. Όταν πια έγινα τελείως καλά, ήρθαμε στην Αθήνα. Ήταν τη δεκαετία του ’90″ είχε εξομολογηθεί ο ίδιος σε συνέντευξή του για αυτή την περιπέτεια με την υγεία του.

Η φιλία είναι τα πάντα για εκείνον

Όταν εγκαταστάθηκε με τους γονείς του στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κουκάκι, γνώρισε τους δυο αδερφικούς πλέον φίλους του, τον Χριστόφορο και τον Μάνο που παραμένουν μέχρι σήμερα αχώριστοι και είναι εκείνοι, χάρη στους οποίους όπως λέει τα μυαλά του δεν έχουν πάρει αέρα.

“Από τότε που κατάλαβα τι σημαίνει φιλία, από την Α’ Δημοτικού που έκανα τους πρώτους φίλους και κάθισα μαζί τους στο ίδιο θρανίο, ο Χριστόφορος και ο Μάνος είναι ακόμα δίπλα μου, οπότε η φιλία για μένα είναι στην κορυφή της πυραμίδας.   Αυτό που με κρατάει γειωμένο στην πραγματικότητα σε όλο αυτό που περνάω είναι αυτοί οι φίλοι. Δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσική, ο ένας είναι μηχανικός και ο άλλος κομμωτής. Είναι δίπλα μου να με συμβουλεύουν, να θυμόμαστε ποιοι είμαστε, από πού ξεκινήσαμε” ανέφερε σε συνέντευξή του ο τραγουδιστής μιλώντας για το νόημα της φιλίας στη ζωή του.

Η μουσική στη ζωή του

Η μουσική είναι κάτι με το οποίο ήθελε να ασχοληθεί από πολύ μικρός. Όπως έχει αποκαλύψει ήθελε να γίνει κιθαρίστας. Στο σπίτι του μεγάλωσε με πολλή μουσική, ενώ ο πατέρας του έπαιζε κιθάρα σε ερασιτεχνικά συγκροτήματα και η μητέρα του ψιλοτραγουδούσε και έπαιζε πιάνο.

Μάλιστα, στο δημοτικό μαζί με δυο φίλους του είχαν φτιάξει και ένα γκρουπ. Τα πρώτα τραγούδια που είχαν γράψει λεγόντουσαν, “Θλιμμένη Πόλη” και “Μίτος της Αριάδνης”. Στην πορεία ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας ενώ όσο περνούσε ο καιρός αφοσιωνόταν όλο και περισσότερο στη μουσική. Πολλές φορές μάλιστα, όταν όλοι έλειπαν από το σπίτι, κλεινόταν μόνος στο δωμάτιό του και ηχογραφούσε τον εαυτό του σε διάφορα αγγλικά αλλά και ελληνικά τραγούδια.

Στο Λύκειο στράφηκε προς τη μέταλ μουσική και στα 16 του έφτιαξε την πρώτη του μπάντα τους True Illusion, με το ομώνυμο τραγούδι να αφορά κάτι που όπως λέει τον απασχολεί όλη του τη ζωή: ότι αυτό που ζούμε είναι μια εξομοίωση της πραγματικότητας, δεν είναι η πραγματικότητα, είναι σαν ψευδαίσθηση. 

Λίγο αργότερα όμως, θα μπει ο έρωτας στη ζωή του, θα αφήσει τη μέταλ και θα γράψει το πρώτο του τραγούδι με ελληνικό στίχο και τίτλο “ο χειμώνας πέρασε”, αυτή ήταν και η αρχή της τότε σχέσης του η οποία τελείωσε με ένα άλλο τραγούδι, τον “βασιλιά της μοναξιάς”.

Οι Μέλισσες

Σιγά σιγά άρχισε να στρέφεται πιο επαγγελματικά στον χώρο της μουσικής και να εμφανίζεται σε μεγάλες μουσικές σκηνές της Αθήνας. Το 2008 θα δημιουργηθούν οι Μέλισσες με τις οποίες αρχικά έπαιζαν cover κομμάτια ενώ λίγο αργότερα νιώθοντας την ανάγκη να φτιάξουν τα δικά τους κομμάτια, ήρθε το “Κρυφά” και γρήγορα κατάφεραν να εδραιωθούν στη συνείδηση του κόσμου. Έπειτα κάθε κομμάτι τους γίνεται επιτυχία και σε κάθε τους εμφάνιση το κοινό τους, που συνεχώς μεγαλώνει, σπεύδει να τους απολαύσει.

Το ξέσπασμα για τους Βορειοηπειρώτες

Παρά την επιτυχία του όμως, ο Χρήστος Μάστορας δεν ξεχνά ποτέ τις ρίζες του. Δηλώνει λάτρης της παράδοσης και πολλές φορές εκφράζεται ανοιχτά μέσα από τα social media για θέματα που απασχολούν τη Βόρειο Ήπειρο. Μάλιστα, τον Φεβρουάριο του 2020 μέσα από μια ανάρτηση και ένα βίντεο που είχε τραβήξει στην πλατεία του χωριού του, είχε απευθύνει έκκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό να κάνει κάτι προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των συντάξεων των Βορειοηπειρωτών 

“Τη στιγμή που σας γράφω, βράζω μέσα μου από θυμό. Με το ζόρι καταφέρνω να πληκτρολογήσω.
Η λέξη Βορειοηπειρώτης δεν είναι συνώνυμη με τη λέξη Νοτιοαλβανός. Μιλάμε για τους Ελληνες που έχουν τη γλώσσα τους ελληνική και την κουλτούρα τους Ηπειρώτικη. Όχι οτι είναι κάτι το σπουδαίο η το ιδιαίτερο να γεννιέσαι Έλληνας ή Αλβανός. Αυτό δεν το επιλέγεις εσύ. Όπως δυο ξαδέρφια από την Κοσοβίτσα Πωγωνίου δεν επέλεξαν να γεννηθούν στο ίδιο χωρίο αλλά ο καθένας βρίσκεται από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Ο ένας να ζει στην Ελλάδα της δημοκρατίας και ο άλλος ίσως σε καμία φυλακή του Χότζα. Αυτό που έχει σημασία όμως για κάποιον είναι να του στερείται η αλήθεια του και αλήθεια για μένα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Η Αλήθεια αποτελείται από τη λέξη Λήθη και το α- το στερητικό(Αυτό που δεν ξεχάστηκε)! Κι εσείς μας στερήσατε την αλήθεια μας! ΞΕΧΑΣΑΤΕ δηλαδή κύριοι! Μου στέλνει σήμερα ο πατέρας μου ένα γεγονός που τα media έκαναν αβαβά, λέγοντας μου τη φράση “τελικά δεν μας θεωρούν Έλληνες γιε μου”. Πρόκειται για κάτι που ο Πρωθυπουργός που τόσοι Βορειοηπειρώτες στηρίξαμε, επέλεξε να μην τηρήσει. Την αδικία που δεσμεύτηκε κι ο ίδιος, σε σχέση με τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών και τον απεχθή νόμο Κατρούγκαλου, οτι θα διορθώσει.

Οι Βορειοηπειρώτες λοιπόν παρά το γεγονός ότι έχουν εκπληρώσει απόλυτα τις υποχρεώσεις τους προς το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας ΤΟΥΣ και ΜΑΣ, λαμβάνουν κατά πολύ μειωμένη σύνταξη σε σχέση με τους Ελλαδίτες που έχουν τα ίδια ένσημα!

Κι όμως εν ετει 2020 αντιμετωπιζόμαστε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας! ΞΑΝΑΛΕΩ δεν είναι πιο σπουδαίο να είσαι από κάπου και δεν επιλέξαμε να είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ αλλά τι να κάνουμε; Είμαστε δυστυχώς η ευτυχώς και κάποιοι προγονοι μας έφτυσαν αίμα επειδή ακριβώς ηταν Έλληνες στις φυλακές του απολυταρχικού κράτους του Χότζα. Και τελικά κάποιοι απʼαυτούς συνεχίζουν να είναι φυλακισμένοι στην ίδια τους τη χώρα! Διορθώστε το λάθος κύριε Πρωθυπουργέ @kyriakos_ γιατί αν δεν τον κάνετε, κάποια στιγμή θα διορθώσουμε κι εμείς το λάθος που κάναμε στις κάλπες!
Στο βίντεο είναι το χωριό μου οπου οι κάτοικοί του μάταια ζωγραφίζουν ελληνικές σημαίες και αφιερώνουν πλατείες στους ήρωες του πολέμου.Στη φωτογραφία είναι ο προπάππους μου που μάταια έκανε” είχε γράψει τότε.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christos Mastoras (@xmastoras)

Προσωπική ζωή

Στην προσωπική του ζωή, ο Χρήστος Μάστορας επιλέγει να κρατά χαμηλούς τόνους. Οι σχέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι ελάχιστες, για την ακρίβεια μόλις δυο. Η μια είναι αυτή με την Courtney Parker και η άλλη αυτή με τη νυν σύντροφό του Χριστίνα Παπαδέλλη

Το γεγονός πως η πρώτη του σχέση είχε γίνει τροφή για τα Μέσα είναι κάτι που, όπως λέει, έφερε και τον χωρισμό. Γι’ αυτό και στην επόμενη σχέση του, με την Χριστίνα έχει αποφασίσει να κρατά χαμηλούς τόνους. Τα κοινά τους στιγμιότυπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ελάχιστα ωστό ο Χρήστος σε ένα από τα video clip που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούλιο επέλεξε την Χριστίνα ως πρωταγωνίστρια.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ένα: Ο Χρήστος Μάστορας και οι Μέλισσες θα μας απασχολούν για πολύ καιρό ακόμα…

Read More

And More