Α. Γκερέκου: Θα είμαι μαζί με τον Τόλη και στα δύσκολα!

Η Κέρκυρα, ο Τόλης Βοσκόπουλος, τα προβλήματα, τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη: Η Άντζελα Γκερέκου σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης!

Πώς την αντιμετωπίζει ο κόσμος όταν τη συναντά έξω;

“Η ανασφάλεια, η απογοήτευση, ο θυμός, είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα που βγάζουν όλοι όσοι συναντώ καθημερινά. Είναι απολύτως δικαιολογημένα όλα αυτά, καθώς βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κοινωνική και οικονομική δοκιμασία, η οποία ταλανίζει την κάθε οικογένεια και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά…”.

Ποια από τις σκηνές της καθημερινότητας την έχει συγκλονίσει περισσότερο;

“Η αυτοκτονία του άτυχου συνατξιούχου στην πλατεία Συντάγματος. Όταν κάποιος άνθρωπος οδηγείται σε αυτή την απόφαση με τέτοιο συγκλονιστικό τρόπο, τότε το μόνο που αρμόζει είναι σιωπή και σβεασμός.”.

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε μέσα στην οικογένειά της, απείλησαν τον γάμο της;

“Όχι, δεν θα το έλεγα αυτό. Άλλωστε όλες οι οικογένειες αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Ωστόσο εμείς έχουμε βρει τον τρόπο να τις ξεπερνάμε και να προχωράμε μπροστά, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο.”.

Ισχύει ότι στα δύσκολα ήταν στο πλευρό του συζύγου της;

“Φυσικά! Όπως ακριβώς ισχύει ότι κα αυτός είναι πάντα δίπλα μου και στα εύκολα και στα δύσκολα. Νομίζω άλλωστε ότι αυτό πρέπει να συμβαίνει όταν δύο άνθρωποι έχουν επιλέξει να είναι μαζί.”.

Πώς αντιδρά στις επιθέσεις του τύπου;

“Θα έλεγα ότι έχω συνηθίσει πλέον να μου επιτίθενται για λόγους άσχετους με τις πολιτικές επιλογές ή δραστηριότητές μου. Αυτός άλλωστε είναι ένας από τους “κανόνες του παιχνιδιού” της δημοσιότητας. Το ξέρεις και το γνωρίζεις από την αρχή. Στην περίπτωσή μου βέβαια, όπου και ο σύζυγός μου είναι δημόσιο πρόσωπο, ευνόητο είναι να αποτελώ ευκολότερο “στόχο”…”.

Read More

And More