Ά. Κούρκουλος : Δεν έχω κανένα λόγο να μιλήσω για τον πατέρα μου!

Στη θεατρική σκηνή του θεάτρου Κάππα συναντούμε φέτος τον Άλκη Κούρκουλο που πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση “Fool for love” σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου μαζί με την καλή του φίλη Χριστίνα Αλεξανιάν. Ο γοητευτικός ηθοποιός μίλησε για το θέατρο Κάππα, απάντησε αναφορικά με την σχέση του με την Χριστίνα Αλεξανιαν, τον πατέρα του αλλά και τι τον εξοργίζει.

Σχετικά με την πορεία του θεάτρου και το όραμά του να γίνουν κάποια πράγματα στο θέατρο Κάππα, ο Άλκης Κούρκουλος απάντησε στο περιοδικό ΕΓΩ! πως αυτή την περίοδο η πραγματικότητα τον προσγειώνει, ειδικά με την κρίση. “Δεν μιλάω φυσικά για το αν κερδίζω πολλά ή λίγα, αλλά ότι “μπαίνω μέσα” συνέχεια. Είναι τεράστια τα έξοδα μιας παραγωγής και δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεις από την τσέπη σου. Είναι βλακεία!
Όταν ρωτήθηκε αν συνειδητοποιεί ότι το μεγάλο fun club γυναικών που έχει τον ακολουθεί όχι μόνο ως ηθοποιό αλλά και επειδή είναι ωραίος άντρας, ο Άλκης Κούρκουλος απάντησε πως “Για οποιοδήποτε λόγο και να έρχονται, εγώ θα τους προσφέρω πάνω στη σκηνή αυτό που έχω”.

Στη συνέχεια απάντησε με σαφή τρόπο σχετικά με την φημολογούμενη σχέση του με την συμπρωταγωνίστρια του. “Με τη Χριστίνα είμαστε πολύ κολλητοί φίλοι, από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και δεν ισχύει τίποτα από όσα γράφονται και λέγονται.”

Παραδέχτηκε ότι έχει περάσει περιόδους κατάθλιψης και ήταν πολύ άσχημα. ”Ξέρεις, από την φύση μου δεν είμαι τρομερά αισιόδοξος άνθρωπος. Βλέπω πολλές φορές την μαύρη πλευρά των πραγμάτων. Είμαι περισσότερο ρεαλιστής, αν και εξαρτάται και από την περίοδο που περνάω. Κάποιες στιγμές είμαι και ονειροπόλος”, αποκάλυψε ο ίδιος και συνέχισε αναφέροντας πως έχει κάνει ψυχανάλυση, γιατί ήταν συνειδητοποιημένος ότι ήθελε να βοηθήσει τον εαυτό του.

Δεν δέχεται τον διαχωρισμό “τηλεοπτικός” και “θεατρικός” ηθοποιός και ο ίδιος προέρχεται από μία γενιά ηθοποιών “η οποία ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική και μπήκε στις δραματικές σχολές πριν την εμφάνιση της ιδιωτικής τηλεόρασης” , ενώ λέει για την νέα γενιά: “Η νέα γενιά δεν ξέρω τι ακριβώς είναι. Αν νομίζουν ότι θα βγουν μια φορά στο γυαλί και κάτι έγινε, έχω την εντύπωση πως θα φάνε τα μούτρα τους! Πάντως υπάρχει χώρος για όλους.”
Αναφέρει επίσης ότι εξοργίζεται με την νοοτροπία του Έλληνα και πιστεύει ότι δεν θα αλλάξει ποτέ. “Με εξοργίζει το σάπιο σύστημα το οποίο δημιουργήθηκε – και όχι ερήμην μας, καθώς γνωρίζαμε όλοι ότι κάποιοι “τρώνε” αλλά το κάναμε “γαργάρα”, καθώς κάπου βολευόμαστε και εμείς.”
Τέλος, σχετικά με το πόσο σπάνια δίνει συνεντεύξεις λέει “Να μιλήσω για τον πατέρα μου; Βαρέθηκα, κουράστηκα, άλλωστε έχει μιλήσει ο ίδιος με την ζωή του ολόκληρη. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να μιλήσω για τον πατέρα μου. Ό,τι είχα να πω για εκείνον το έχω πει. Αυτά που δεν έχω πει, δεν πρόκειται να τα πω ποτέ.”

Read More

And More