A. Μηλιαράκη στην Τατιάνα: “Για δέκα χρόνια έπασχα από βουλιμία!”

Η Ασπασία Μηλιαράκη που υποδύεται την “Αμάντα” στην επιτυχημένη σειρά του Mega, “Η Ζωή της άλλης” μίλησε στην Τατιάνα και την εκπομπή “Αξίζει να το ζεις!” για το πρόβλημα με τη βουλιμία, που αντιμετώπισε.

Η Ασπασία γεννήθηκε στην Κρήτη και ήρθε στην Αθήνα να σπουδάσει χορό στην Κρατική Σχολή Χορού. Ξεκίνησε εντατικά μαθήματα και πρόβες. Το αυστηρό πρόγραμμα της σχολής επηρεάζει, όμως, τη ψυχολογία της και βγαίνει στην επιφάνεια μια διατροφική της διαταραχή, η βουλιμία. “Η βουλιμία ξεκίνησε στα 18 μου, την πρώτη χρονιά που μπήκα στη σχολή χορού. Σαν παιδί ήθελα την επιβράβευση, αλλά στην κρατική σχολή χρησιμοποιούσαν άλλο σύστημα. Σε μείωναν και σε έφθαναν στα άκρα. Σε εμένα δεν απέδωσε, αλλά ήταν η αφορμή για να καταλήξω στη βουλιμία”, δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.
Ωστόσο, η Ασπασία παραδέχτηκε πως το μόνο που την ένοιαζε ήταν να βγάζει το φαγητό που έτρωγε για να παραμένει αδύνατη. “Πίστευα πως για να έχω την προσοχή των άλλων πρέπει να είμαι αδύνατη. Ξεκίνησα επειδή είχα ζήσει πολλές απορρίψεις. Πίστευα ότι η “Άσπα” υπήρχε μόνο όταν ήταν αδύνατη. ”, εξομολογήθηκε.
Η ίδια σημείωσε πως οι γονείς της προσπάθησαν να την βοήθησουν πολύ. “Οι γονείς μου προσπάθησαν να με βοηθήσουν. Είχα φθάσει να θέλω να παρατήσω το χορό γιατί κατάντησα να έχω συνδυάσει το χορό με το βάρος. Ό,τι είχε να κάνει με το χορό μου προκαλούσε πανικό”, δήλωσε.
Τέλος, η ίδια προσπάθησε να αντιμετωπίσει δραστικά το πρόβλημά της. “Φαντάσου για να αποφασίσεις να βγεις από αυτό μετά από 10 χρόνια, πόσο πάτο έχεις πιάσει. Υπήρχαν φορές που έκλαιγα στο μπάνιο και έλεγα: “Θεέ μου” να σταματήσει και δεν έβρισκα τη δύναμη. Μετά από 10 χρόνια είπα ή θα με βοηθήσω ή θα αυτοκτονήσω”, δήλωσε και πρόσθεσε πως με την παρότρυνση ενός φίλου της βρήκε διέξοδο στο πρόβλημα της βουλιμίας, μέσω του ρέικι, μιας εναλλακτικής μορφής θεραπείας και διαλογισμού.
Δες το βίντεο:

Read More

And More