A.Τσίπρας: Να κάνουν δήλωση μετάνοιας Σαμαράς και Βενιζέλος

Μια έμμεση απάντηση σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας την ώρα που παραλάμβανε την διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον Κ.Παπούλια έδωσε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.
Ενώ ο κ.Τσίπρας είπε ότι θα είχε περισσότερες πιθανότητες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αν είχαμε έναν διαφορετικό εκλογικό νόμο ή έπαιρνε περισσότερες ψήφους, η προτροπή του κ.Κουβέλη ήταν σαφής: Σε στηρίζω. Μπορείς να κάνεις κυβέρνηση.

Η συνάντησή τους κράτησε 45 λεπτά. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε ότι είπε στον Αλέξη Τσίπρα, ότι έχει τη δυνατότητα, αρκεί, να το θέλει, να προχωρήσει σε κυβέρνηση αριστεράς με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ και με ευρύτερη κοινοβουλευτική νομιμοποίηση.
Σημειώνεται ότι ο Φώτης Κουβέλης κάνει λόγο για στήριξη της ΔΗΜΑΡ σε αριστερή κυβέρνηση και όχι για συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση.
Σημείωσε ότι κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διαχειριστεί την διερευνητική εντολή στο όνομα της κοινωνίας, που ζητάει λύση και επανέλαβε την θέση της ΔΗΜΑΡ για συγκρότηση κυβέρνησης που θα έχει ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση και θα ενσωματώνει το σαφές μήνυμα των εκλογών, ότι η κοινωνία και η χώρα δεν μπορούν να πορευθούν με την πολιτική που καταδικάστηκε από τους πολίτες.

Διάβασε όλες τις εξελίξεις στο Νewsit

Read More

And More