Α. Βίσση: Όλα έτοιμα για την πρεμιέρα με τους “Δαίμονες”. Φωτογραφίες

Η περίφημη ροκ όπερα Δαίμονες του Νίκου Καρβέλα που αναστάτωσε τη μουσική σκηνή της εποχής της, παρουσιάζεται ανανεωμένη στη σκηνή του Παλλάς από την Παρασκευή 22 Μαρτίου. Πάντα με την μοναδική Άννα Βίσση στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ιστορία-στίχους του Σταύρου Σιδερά, σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, σκηνογραφία Μανόλη Παντελιδάκη και έναν εξαιρετικό θίασο.

Έργο πρωτοποριακό για τα ελληνικά μουσικά δρώμενα και έργο ζωής για τους δημιουργούς του, οι Δαίμονες άφησαν ανάγλυφο το μουσικό τους αποτύπωμα στη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων θαυμαστών. Παραμένουν ορόσημο για όσους τη λάτρεψαν ενώ προβλέπεται να γίνουν το καλλιτεχνικό γεγονός που θα συζητά όλη η Ελλάδα.

16ος αιώνας. Η Δυτική Ευρώπη αναπτύσσεται οικονομικά και πνευματικά. Το κυνήγι των Μαγισσών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Παρ’ όλα αυτά όμως οι Μάγισσες μαζί με τους πιστούς οπαδούς του Σατανά συνεχίζουν κρυφά τις ιερές τελετές και τις ανθρωποθυσίες τους.

Κι έτσι… ξεκινάει η ιστορία του έργου.
Βρισκόμαστε σε μία Ευρωπαϊκή χώρα. Ένα έφηβο κορίτσι ετοιμάζεται να θυσιαστεί στον άρχοντα τους Σκότους. Την ίδια στιγμή εισβάλει στρατός με καθοδηγητή έναν Ιεροεξεταστή. Εκείνος διατάσσει να συλληφθεί η Μάγισσα με σκοπό να τη βασανίσει για να ομολογήσει ότι είναι οπαδός του Σατανά. Η Μάγισσα ομολογεί και ο Ιεροεξεταστής ζητάει από τη Βασίλισσα να την κάψει στη φωτιά. Η Βασίλισσα είναι καλόκαρδη, αλλά πρέπει να κάνει το σωστό και διατάζει τη θανατική καταδίκη της. Η Μάγισσα την απειλεί λέγοντάς της “Θα τα ξαναπούμε σε μία άλλη ζωή”.

21ος αιώνας – Νέα Υόρκη.
Η Ροζάννα είναι ηθοποιός και πρωταγωνίστρια ενός θιάσου που ανεβάζει έργο του Σαίξπηρ. Στο έργο υποδύεται μία Βασίλισσα. Η Λόα, ανήκει επίσης στο θίασο και υποδύεται τη Μάγισσα του έργου.Είναι και οι δύο ερωτευμένες με τον Ντάνιελ και εκείνος με τη Ροζάννα. Στο παρελθόν η Λόα και ο Ντάνιελ είχαν δεσμό. Η Λόα θέλει να τον ξανακερδίσει. Μέσα στην απελπισία της χρησιμοποιεί Βουντού και μαγικά κόλπα. Κι έτσι ο Ντάνιελ αρχίζει να αλλάζει… Η ατμόσφαιρα γίνεται όλο και πιο παράξενη…

22 χρόνια μετά το πρώτο και επιτυχημένο ανέβασμα τους, οι Δαίμονες εξακολουθούν να γοητεύουν και μας δίνουν ραντεβού στη σκηνή του Παλλάς στις 22 Μαρτίου.

Συντελεστές:
Μουσική: Νίκος Καρβέλας
Ιστορία-στίχοι: Σταύρος Σιδεράς
Συμπληρωματικοί στίχοι: Νίκος Καρβέλας
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Μουσική Διεύθυνση: Αλέξιος Πρίφτης
Χορογραφίες: Ζωή Τατόπουλος
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ

Πρωταγωνιστούν:
Άννα Βίσση, Εβελίνα Παπούλια, Παναγιώτης Πετράκης, Νικόλαος Καραγκιαούρης

Συμμετέχουν (αλφαβητικά):
Λητώ Αμπατζή, Παυλίνα Ανδριοπούλου, Λούης Γεωργίου, Μαρία Γράμψα, Νικόλαος Ζιαζιάρης, Βίκυ Καρνέζη, Μάνος Κοπανάκης, Οδυσσέας Κωνσταντίνου, Κασσιανή Λειψάκη, Ευγενία Λιάκου, Δανάη Μωραϊτη, Κωνσταντίνος Μπίμπης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Αγγελική Παρδαλίδου, Άρης Πλασκασοβίτης, Μαρίνα Σάττι, Ιβάν Σβιτάιλο, Κωνσταντίνος Τσερκάκης, Λευκοθέα Τσιουραμάνη

Read More

And More