Abdul Sattar Edhi: Η Google τιμά τον βραβευμένο φιλάνθρωπο και ανθρωπιστή!

Τον «Άγγελο του Ελέους» τιμά η Google με το σημερινό της Doodle. Πρόκειται για τον Abdul Sattar Edhi, ο οποίος γεννήθηκε το 1928 και έμεινε γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση.

Ο Abdul Sattar Edhi γεννήθηκε στην Ινδία όμως έζησε και δραστηριοποιήθηκε στο Καράτσι του Πακιστάν όπου έκανε σκοπό της ζωής του να βοηθήσει όσους στερούνταν ιατρικής περίθαλψης και εκπαίδευσης.

Ο Abdul Sattar Edhi γεννήθηκε σε μία φτωχογειτονιά, αλλά κατάφερε με πολύ κόπο, και έχοντας στο πλευρό του πάντα τη σύζυγό του., να χτίσει μια αυτοκρατορία που έδωσε στέφη, τροφή και αγάπη σε κάθε κατατρεγμένο, σε κάθε απόμαχο της ζωής. Φτωχοί, άστεγοι, ασθενείς, ορφανοί, είχαν βρει στο πρόσωπο του Abdul Sattar Edhi τον “πατέρα”, το “Άγγελο του Ελέους”.

Ο Abdul Sattar Edhi έχασε τη μητέρα του, όταν εκείνος ήταν 19 ετών. Δεν κατάφερε ποτέ να τελειώσει το σχολείο, αλλά όπωw έλεγε ο ίδιος, η ίδια η ζωή αποδείχθηκε το καλύτερο για εκείνον. Κάθε δυσκολία που βρήκε στη ζωή του, αποτέλεσε το ερέθισμα για να επιλέξει την φιλανθρωπία.

Το 1951 ίδρυσε το ίδρυμα Edhi, το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από δωρεές ιδιωτών. Αξιοσημείωτη ήταν η δράση του ιδρύματος κατά τη διάρκεια του τυφώνα Κατρίνα όταν και παρείχε βοήθεια σε χιλιάδες επιζώντες και ορφανά.

O Edhi γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1928, και πέθανε τον Ιούλιο του 2016.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης του, κατάφερε να ιδρύσει και να λειτουργήσει εκτός από νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης, ορφανοτροφεία, ακόμη και εστίες που προσέφεραν τροφή και στέγη σε άστεγους από κάθε πόλη του Πακιστάν.

Τι έχει πει ο Abdul Sattar Edhi

“Θρησκεία μου είναι η φιλανθρωπία. Η φιλανθρωπία είναι η αρχή κάθε θρησκείας”.
“Κενά λόγια και μακρές προσευχές δεν εντυπωσιάζουν τον θεό. Δείξε του την πίστη σου με τα έργα σου”.
“Οι νεκροί έχουν μόνο ένα μέρος που πηγαίνουν… ψηλά. Όπου και αν τους θάψουμε, πάντα θα πηγαίνουν προς τα πάνω”.


Read More

And More