Αδάμ Μπουσδούκος – Το προξενιό της Ιουλίας: Ποιος είναι ο διεθνούς φήμης ηθοποιός που θα δούμε πρώτη φορά στην ελληνική tv

Μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τους τηλεθεατές από τη νέα σεζόν. Ο Alpha θα φέρει στις οθόνες μας μια ακόμη δραματική σειρά που αναμένεται να μας καθηλώσει, “Το προξενιό της Ιουλίας“.

Ανάμεσα στο cast των ταλαντούχων ηθοποιών θα δούμε για πρώτη φορά και τον διεθνούς φήμης, πολυβραβευμένο ηθοποιό, Αδάμ Μπουσδούκο.

Ποιος είναι όμως ο Αδάμ Μπουσδούκος;

Γιος Ελλήνων μεταναστών, ο Αδάμ Μπουσδούκος γεννήθηκε στις αρχές του 1974, στην Άλτονα, μια πολυεθνική περιοχή του Αμβούργου.

«Γεννήθηκα το 1974, τη χρονιά της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Οι γονείς µου συχνά διηγούνται πως είχαµε πάει νωρίτερα εκεί διακοπές και φύγαµε άρον άρον για να επιστρέψουµε στη Γερµανία. Αργότερα, στο ελληνικό σχολείο του Αµβούργου, έµαθα την ιστορία των προβληµάτων της Κύπρου και της Ελλάδας µε την Τουρκία» είχε δηλώσει παλαιότερα σε συνέντευξή του στο Έθνος.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Agentur Vogel (@agenturvogel)

Ο Αδάμ Μπουσδούκος, αν και μεγάλωσε μαθαίνοντας από το σχολείο πως πρέπει να «μισεί» τους Τούρκους, πάντα, μέχρι και σήμερα, οι κολλητοί του ήταν Τούρκοι, ανάμεσα σε αυτούς και ο γνωστός σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν.

«Πέρα από τον Φατίχ Ακίν, οι καλύτεροί μου φίλοι ως παιδί ήταν Τούρκοι. Οι γείτονές μας ήταν Τούρκοι, ζούσαμε μαζί. Μοιραζόμασταν πράγματα, γιορτάζαμε μαζί…Πιστεύω πως αυτό συνέβαινε κάποτε και στην Κύπρο. Στην ουσία είναι η ίδια φυλή, είτε είναι Ελληνοκύπριοι είτε Τουρκοκύπριοι, είναι όλοι Κύπριοι» είχε πει ο Αδάμ Μπουσδούκος σε άλλη συνέντευξή του στο popaganda.gr.

Με τον Φατίχ Ακίν άλλωστε, έχει συνδεθεί και μεγάλο μέρος της καλλιτεχνικής του πορείας.

«Με τον Φατίχ κάναμε μαζί την πρώτη ταινία του το 1998 και έτσι κάναμε το πρώτο βήμα μαζί. Για μένα ήταν σαν δώρο αυτό. Καταφέραμε να είμαστε φίλοι και να συνεργαστούμε, αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να σου τύχει» είχε εξομολογηθεί ο ίδιος για την φιλία αλλά και τη συνεργασία του με τον Φατίχ Ακίν στο popaganda. gr.

Η συνεργασία τους ξεκίνησε με την μικρού μήκους ταινία Sensin – Du bist es! και συνεχίστηκε μεταξύ άλλων με το πολυβραβευμένο κοινωνικό δράμα «Ακαριαίο Χτύπημα» και την βραβευμένη με τη Χρυσή Άρκτο ταινία Μαζί ποτέ στη Μπερλινάλε του 2004. Η ερμηνεία του Αδάμ Μπουσδούκου και των άλλων δυο πρωταγωνιστών της ταινίας Ακαριαίο Χτύπημα Μεχμέτ Κουρτουλούς και Αλεξάνταρ Τζοβάνοβιτς βραβεύτηκε με το Μπρούντζινο Λιοντάρι του Διεθνούς Φεστιβάλ του Λοκάρνο της Ελβετίας το 1998 και με το βραβείο Adolf-Grimme 2001.

Κατόπιν ο Αδάμ Μπουσδούκος είχε διάφορες μικρές εμφανίσεις σε ταινίες του Ακίν όπως π.χ. στην Η Ιουλία τον Αύγουστο (2000) και στο Σολίνο (2002) αλλά και σε διάφορες τηλεοπτικές ταινίες και σειρές. Το 2009 ήταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας Κουζίνα με ψυχή, επίσης σε σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν.

Μπορεί ο Aδάμ Μπουσδούκος να γεννήθηκε στο Αμβούργο, όμως αισθάνεται περισσότερο Έλληνας και φροντίζει να επισκέπτεται τη χώρα μας όσο πιο συχνά γίνεται.

Πέρα όμως από ένας πολυβραβευμένος ηθοποιός, ο Αδάμ Αλεξόπουλος έχει ανοίξει τη δική του ελληνική ταβέρνα στο Ότενσεν του Αμβούργου. Μεγάλη του αγάπη αποτελεί, επίσης, η μουσική καθώς έχει δημιουργήσει το δικό του συγκρότημα το οποίο ονομάζεται “J’Let” ενώ αγαπά πολύ και το ρεμπέτικο τραγούδι.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την προσωπική του ζωή, ο Αδάμ Μπουσδούκος φροντίζει να κρατά χαμηλούς τόνους ενώ το μόνο που γνωρίζουμε για εκείνον είναι πως είναι πατέρας τριών παιδιών στα οποία επιμένει να μιλά στα ελληνικά.

Η συμμετοχή του στη σειρά “Το προξενιό της Ιουλίας” αποτελεί έκπληξη καθώς είναι η πρώτη φορά που θα τον δούμε να συμμετέχει σε μια ελληνική σειρά.

Το TLIFE του εύχεται καλή επιτυχία!

Read More

And More