Αεροσκάφη και πλοία “χτενίζουν” τον νότιο Ινδικό Ωκεανό – “Υπάρχουν ελπίδες να μάθουμε τι συνέβη με το Boeing” δήλωσε ο Αυστραλός Πρωθυπουργός

Tρίτη εβδομάδα ερευνών για την ανεύρεση του boeing της Malaysia Airlines και οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στο νότιο Ινδικό Ωκεανό όπου ορισμένα στοιχεία, τα οποία είχαν εντοπισθεί από δορυφόρο στις 16 και 18 Μαρτίου κάπου ανάμεσα στο νοτιοδυτικό άκρο της Αυστραλίας και την Ανταρκτική, εθεάθησαν χθες, Σάββατο, από ένα πολιτικό αεροπλάνο.

Δορυφόρος εντόπισε στις 18 Μαρτίου ένα μεγάλο αντικείμενο διαστάσεων 22,5 επί 13 μέτρων, 120 χιλιόμετρα από το σημείο που είχε υποδείξει πριν μερικές μέρες η Αυστραλία.
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, έκανε λόγο για “αξιόπιστα στοιχεία” και είπε ότι “υπάρχουν ελπίδες… πως πιθανόν βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο προκειμένου να ανακαλύψουμε τι συνέβη”.
Πρόκειται για αριθμό αντικειμένων τα οποία βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο μέσα στην αυστραλιανή ζώνη ερευνών που εκτείνεται σε περίπου 36.000 τ.χ. σε μια περιοχή που είναι από τις πιο αφιλόξενες που πλανήτη, δήλωσε ο αυστραλός πρωθυπουργός.

Read More

And More