Άφαντος παραμένει ο Καντάφι – Υπό κράτηση τρεις από τους γιούς του!

Άφαντος παραμένει ο Καντάφι, ενώ οι τρεις από τους γιους του είναι υπό κράτησγη. Το κρησφύγετο και η γύρω περιοχή παραμένουν υπό τον έλεγχο του καθεστώτος

Κανείς, μα κανείς δε μπορεί να απαντήσει με σιγουριά στο μεγαλύτερο ερώτημα της ημέρας, όχι μόνο στη Λιβύη. “Μπορεί να έχει φύγει από τη χώρα, μπορεί να βρίσκεται ακόμη εδώ, μπορεί να είναι στο κρησφύγετό του στο Μπαμπ αλ Αζιζίγια, που βρίσκεται σε περιοχή την οποία δεν ελέγχουν ακόμη οι δυνάμεις των ανταρτών” είπε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τη Βεγγάζη ο Αμπντέλ Τζαλίλ, επικεφαλής του Μεταβατικού Συμβουλίου.

“Δε μπορούμε να πούμε ότι έχουμε τον πλήρη έλεγχο”, τόνισε και ευχήθηκε να πιαστεί ζωντανός ο Μουαμάρ Καντάφι. Υποσχέθηκε δε ότι θα περάσει από δίκαιη δίκη για να απολογηθεί για τα εγκλήματα κατά του λαού της Λιβύης, όπως είπε ο Τζαλίλ. “Όλος ο κόσμος θα παρακολουθήσει τη δίκη ενός από τους μεγαλύτερους δικτάτορες”, πρόσθεσε. Επεσήμανε επίσης ότι αντιτίθεται στην εκτέλεση οποιοδήποτε, ό,τι κι αν έχει κάνει, βάζοντας έτσι τέλος σε οποιαδήποτε εικασία για την τύχη του Καντάφι αν συλληφθεί από τους αντάρτες.

“Η νίκη δεν έχει έρθει ακόμη. Θα έρθει όταν συλληφθεί ο Καντάφι” έκλεισε τη συνέντευξή του ο Τζαλίλ.

Ο Μοχάμεντ Καντάφι και η οικογένειά του βρίσκονται υπό κατ’ οίκον περιορισμό , ενώ τα δυο αδέρφια του, ο Σαΐφ αλ Ισλάμ (που προοριζόταν για κληρονόμος του… θρόνου) και ο αλ Σααντί (πρώην ποδοσφαιριστής και μέτοχος της Γιουβέντους) έχουν συλληφθεί από τους αντάρτες και βρίσκονται “σε ασφαλές μέρος”, σύμφωνα με τον Τζαλίλ.

Αντίθετα, ο πατέρας τους παραμένει εξαφανισμένος και κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά που βρίσκεται.

“Ο Καντάφι δεν έχει το κουράγιο να αυτοκτονήσει. Αλλά είναι ικανός να ζητήσει από τον καθένα που παραμένει πιστός του να τον πυροβολήσει για να μην πιαστεί ζωντανός από τους αντάρτες”, δήλωσε στο Αλ Αραμπίγια ο Αμπντελσαλαμ Ζαλούντ, πρώην πρωθυπουργός και Νο2 στο καθεστώς Καντάφι μέχρι πριν από μερικές μέρες, όταν αυτομόλησε και ζήτησε άσυλο στην Ιταλία

Η Τρίπολη έχει πλέον πέσει στα χέρια των ανταρτών. Μετά από ολονύχτιες μάχες και σχεδόν χωρίς αντίσταση οι δυνάμεις των εξεγερμένων έφτασαν στην καρδιά της πρωτεύουσας, στην Πράσινη πλατεία. Λίγη ώρα αργότερα σφοδρότατες μάχες ήταν σε εξέλιξη γύρω από το συγκρότημα που έμενε ο Μουαμάρ Καντάφι.

Το ΝΑΤΟ, λίγο μετά από την είσοδο των Λίβυων επαναστατών στη Πράσινη πλατεία, ανακοίνωσε ότι το καθεστώς του Καντάφι είναι στο τέλος του. Ο Μουαμάρ Καντάφι ωστόσο, εξακολουθεί να δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να αντισταθεί.

Διάβασε όλες τις εξελίξεις στο Νewsit!

Read More

And More