Aφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχή…

Ο καιρός προβλέπεται ζεστός και υγρός και ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική ενώ οι σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά και η σταδιακή εξασθένηση των ανέμων θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Πέμπτη.

Αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά θαλάσσια 7 τοπικά 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση στα 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πιθανόν στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ και από τα βόρεια βόρειοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα σποραδικών βροχών την νύχτα στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 27 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Read More

And More