Αγγ. Νικολούλη : “Ηταν λάθος που δεν έφυγα από το Alter”.

Επειτα από μια περίοδο αποχής από τη μικρή οθόνη παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα. Η γνωστή δημοσιογράφος εξηγεί στο «Tv Eθνος» πώς αποφάσισε τη συγγραφή του βιβλίου, μιλά για τις απειλές που έχει κατά καιρούς δεχθεί, τις προϋποθέσεις που επιζητεί για να επιστρέψει στην τηλεόραση, τις υψηλές αμοιβές που εισέπρατταν οι παρουσιαστές
και αποκαλύπτει τον εαυτό της πίσω από τις κάμερες.


-Ξεκινώ από το βιβλίο σας, «Ονειρεύτηκα τον δολοφόνο σου». Εσείς όχι απλώς ονειρευτήκατε τον επίδοξο δολοφόνο, αλλά, όπως αποκαλύψατε πρόσφατα, τον είδατε.

-Το γεγονός αυτό συνέβη αρκετά παλιά και δεν θέλω να το θυμάμαι. Δεν μου αρέσει να ανακυκλώνω δυσάρεστες καταστάσεις. Ηταν έντονο, αλλά το έχω αφήσει πίσω μου. Ετσι είμαι ως άνθρωπος. Γεγονότα που με σημάδεψαν δυσάρεστα, τα προσπέρασα.

-Υπήρξε στιγμή που είπατε «τα παρατάω, τέλος» φοβούμενη απειλές; Οχι, παρότι κάποια στιγμή μου ζητήθηκε.

-Απλώς άλλαξα για λίγο ρεπορτάζ. Εδώ στο «Εθνος», όπου πέρασα από το αστυνομικό στο κοινωνικό. Ηταν η περίοδος όπου είχα αποκαλύψει το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών. Ηταν και το παιδί μικρό και πολύ έντονες οι απειλές…

-Επιστρέφω στο βιβλίο σας. Πώς διαλέξατε τη συγκεκριμένη περίπτωση;

-Είναι μία από τις 18 δολοφονίες που φωτίστηκαν μέσα απ’ το «Φως στο τούνελ». Την επέλεξα χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί με τραβούσε κάτι σ’ αυτή την αγνοούμενη κοπέλα. Ενιωσα πως με κάποιον τρόπο με οδηγούσε να τη βρω.

-Βασίζεστε στη διαίσθησή σας;

-Πάρα πολύ. Για μένα, είναι ο πρώτος μου οδηγός, μαζί με την εμπειρία.
Εχετε δηλώσει συχνά πως «ο φόβος είναι κακός σύμβουλος». Υπήρξε υπόθεση στην οποία σταματήσατε τις έρευνες; Δεν έχω σταματήσει ποτέ από φόβο. Το έχω κάνει γιατί έβλεπα πλέον πως η έρευνα ήταν αρμοδιότητα των αστυνομικών Αρχών. Εμείς οι δημοσιογράφοι πρέπει να βλέπουμε τη διαχωριστική γραμμή. Με κάποιες βέβαια ιστορίες έχω πεισμώσει κι όταν με το καλό επανέλθει η εκπομπή, θα συνεχίσω!

-Μετά το τέλος του Alter γιατί δεν άναψε αλλού το «Φως στο τούνελ»;

-Θα σου πω κάτι που δεν το ξέρουν πολλοί. Οταν ξεκίνησαν τα προβλήματα στο κανάλι είχα ήδη πρόταση από μεγάλο κανάλι. Δεν μπορούσα τότε να αφήσω τους συναδέλφους και τον σταθμό. Ισως ήμουν πολύ ρομαντική… Πέρασε ο καιρός, με αποτέλεσμα να φτάσουν τα πράγματα σε αδιέξοδο. Ενάμιση χρόνο απλήρωτοι.Είχα πει: «Πρώτη πήγα και τελευταία θα φύγω». Για μένα, ο λόγος είναι τιμή. Μου είπαν ότι φέρθηκα ερασιτεχνικά, αλλά ήθελα να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Ηταν λάθος; Τελικά ναι και από επαγγελματικής, αλλά και από οικονομικής άποψης, γιατί έναν χρόνο ζω απ’ τα έτοιμα. Εχασα μία-δύο καλές προτάσεις ως επαγγελματίας, αλλά έκανα αυτό που μου επέβαλε η συνείδησή μου.

-Θα δούμε την εκπομπή του χρόνου;

-Ποιο είναι το κριτήριο για την επιστροφή σας στην τηλεόραση. Βρίσκομαι σε διαπραγματεύσεις. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κρατηθεί η ποιότητα της εκπομπής. Το μικρότερο κόστος θα το καταλάβω λόγω κρίσης. Αν, όμως, μου ζητηθούν εκπτώσεις στην ποιότητα του «Τούνελ», δεν θα το κάνω.

-Μείνατε εκτός τηλεόρασης έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια. Δοκιμάστηκαν φιλίες και ανθρώπινες σχέσεις στις οποίες είχατε επενδύσει;

-Οχι. Eχω διατηρήσει κάποιες καλές φιλίες που έχουν δοκιμαστεί και στο παρελθόν. Σε φιλίες του γυαλιού δεν επένδυσα γιατί ήξερα πως είναι παροδικές. Επίσης, δεν είμαι μεμψίμοιρη. Βλέπω συναδέλφους που δηλώνουν πως τους φταίει ο ένας κι ο άλλος. Εγώ δεν είμαι έτσι.

-Πώς βλέπετε να διαμορφώνεται η κατάσταση στην τηλεόραση την επόμενη σεζόν;

-Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Πολλά Μέσα αποδείχθηκαν «φούσκες», που βέβαια έσκασαν. Τα κανάλια κοιτούν πώς θα καλύψουν το πρόγραμμά τους με φθηνές παραγωγές, όπως τα τούρκικα. Δεν τους ενδιαφέρει η ποιότητα, κοιτούν να επιβιώσουν και βέβαια κάπου έχουν και δίκιο, όταν βλέπεις πόσο πολύ έχει πέσει η διαφήμιση και πόσα χρήματα χρειάζονται για να συντηρηθεί ένας σταθμός. Οι παρουσιαστές οφείλουμε να βοηθήσουμε, καθώς οι σταθμοί μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.

-Σας συγκαταλέγουν στα λεγόμενα ρετιρέ, όσον αφορά τα κασέ προ κρίσης. Τελικά δόθηκαν ποτέ όλα αυτά τα εκατομμύρια που κατά καιρούς διαβάζαμε;

-Μην κρυβόμαστε. Στην τηλεόραση υπήρξαν χρυσά συμβόλαια. Εχω υπάρξει από τις καλοπληρωμένες της tv. Και τα δήλωνα και όλα στην εφορία! Βέβαια, ακούγονταν και κάποια ποσά εξωφρενικά που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Κάποιοι πληρώνονταν πολύ καλά. Ούτε για τα ωραία τους μάτια ούτε για τίποτε άλλο… Απλώς τα έφερναν. Απ’ τη διαφήμιση. Είχα μάθει πως από ένα και μόνο «Φως στο Τούνελ» είχε βγάλει το κανάλι τα έξοδά του για έναν μήνα.

-Υπάρχει η άποψη πως πολλές εξαφανίσεις τελευταία οφείλονται σε αυτοκτονίες λόγω οικονομικής κρίσης. Θα ασχοληθείτε με το θέμα;

-Εθιξες ένα σοβαρό θέμα. Είναι τεράστιο το πρόβλημα κι έχει πελαγώσει και η αστυνομία. Ενας αστυνομικός μου είπε πρόσφατα «Αγγελική, μας λείπεις» (γέλια).

-Με την ιστορία του Χόλιγουντ τι γίνεται;

-Θα δούμε τελικά κάποιες από τις υποθέσεις της εκπομπής να οπτικοποιούνται σε ταινία; Εχουν γίνει κάποιες συζητήσεις και όταν θα οριστικοποιηθούν, θα τα πούμε. Δεν θέλω να λέω λόγια του αέρα.

-Η τηλεοπτική σας εικόνα είναι αρκετά αυστηρή. Πώς είναι η Αγγελική Νικολούλη πίσω από τις κάμερες;

-Στην καθημερινότητά μου είμαι πολύ χαλαρή και ανέμελη. Ειδικά τώρα, που είμαι μακριά από τα έντονα προβλήματα της τηλεόρασης, νιώθω άλλος άνθρωπος.

-Διατηρήστε σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Με ποιον τρόπο;

-Μπορεί ένα διάστημα να ακολουθώ ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα και μετά να βρεθώ με τις παρεούλες μου και να χαλαρώσω. Δεν μπορώ να μπαίνω σε καλούπια. Σαφώς είναι και θέμα DNA. Το έχουμε οικογενειακώς.

-Λένε πως ο τηλεοπτικός φακός με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στη ματαιοδοξία κι από εκεί στον πλαστικό χειρουργό. Θα κάνατε κάποια αισθητική επέμβαση;

-Εάν σε κάτι μακαρίζω τον εαυτό μου, είναι πως δεν είχα ποτέ εθισμό στο γυαλί. Δεν θέλω να φαίνομαι όμορφη γιατί βγαίνω στην τηλεόραση. Δεν θυσιάζομαι για το γυαλί. Σαν γυναίκα, αν νιώσω την ανάγκη να κάνω κάτι για μένα, θα το κάνω. Οχι όμως γιατί το απαιτεί το γυαλί.

-Σε συνέντευξή σας τον περασμένο Οκτώβρη μιλήσατε για κάποιες φωτογραφίες 2ο μήνες μετά τον χωρισμό σας, στις οποίες διαπιστώσατε ότι ήσασταν θλιμμένη και αναρωτηθήκατε «Εγώ είμαι;». Νιώσατε ποτέ την ανάγκη ψυχοθεραπείας;

-Συζητάω αρκετά με τον εαυτό μου. Τα έχω καλά με την Αγγελική. Είναι σημαντικό να μπορείς να κάνεις αυτοκριτική και να αναγνωρίζεις τα λάθη σου. Είμαι αρκετά αυστηρή με τον εαυτό μου. Πρέπει να… χτυπάς λίγο τον εαυτό σου σαν φραπεδάκι (γέλια). Δεν έχω ζητήσει βοήθεια ειδικού γιατί σε στιγμές αδυναμίας μέσα από έναν προσωπικό μηχανισμό επανέρχομαι.

-Αρκετό καιρό δηλώνετε μόνη στην προσωπική σας ζωή. Από επιλογή ή απλώς δεν έτυχε;

-Ετυχε. Ευκαιρίες παρουσιάζονται κατά καιρούς, αλλά ίσως να είμαι αρκετά αυστηρή εκτός από τον εαυτό μου και με τους άλλους.

-Περιμένετε έναν δυνατό έρωτα να προκύψει στη ζωή σας; Γιατί δηλαδή μια γυναίκα πρέπει να είναι μονίμως ερωτευμένη;

-Ο έρωτας έχει να κάνει κατ’ αρχάς με την ίδια τη ζωή και δεν τον βρίσκεις μόνο σε μια σχέση. Οπουδήποτε μπορείς να τον βρεις.


Read More

And More