Αγγελική Νικολούλη: Τελικά υπάρχει το “τέλειο” έγκλημα;

Με αφορμή το νέο της βιβλίο, το οποίο είναι βασισμένο -όπως και τα προηγούμεν – σε μια από τις υποθέσεις που καθήλωσαν το τηλεοπτικό κοινό, η Αγγελική Νικολούλη μίλησε στο Πρώτο Θέμα και τη δημοσιογράφο Μαρία Λεμονιά, όπου απάντησε μεταξύ άλλων για τους λόγους που η ίδια θεωρεί ότι έχει αυξηθεί εγκληματικότητα αλλά και για το αν υπάρχει τέλειο έγκλημα.

Γιατί οι ιστορίες μυστηρίου πάντα πωλούν;

Το αστυνομικό μυθιστόρημα έχει τους λάτρεις του. Ταξιδεύουν στο μυστήριο. Κάποιες φορές προηγούνται των ερευνητών στην αναζήτηση στοιχείων και εντοπίζουν τα ίχνη του δολοφόνου. Προσωπικά δεν στέκομαι ως συγγραφέας στο τι πουλάει, αλλά σε αυτό που μένει στον αναγνώστη. Το μήνυμα που λαμβάνει. Στα βιβλία μου δεν χρησιμοποιώ κάποιο φανταστικό σενάριο με έναν πονηρόγατο αστυνόμο. Αντλώ την αλήθεια και το μυστήριο μέσα από τα σενάρια που γράφει η ίδια η ζωή και παρουσιάζονται στο Τούνελ.

Γιατί έχουν αυξηθεί τόσο πολύ τα εγκλήματα;

Γιατί και η κοινωνία μαστίζεται από πολλά αρνητικά. Οικονομική κρίση, κοινωνική, μεταναστευτικό, πανδημία και τόσα άλλα που θολώνουν το μυαλό και ταράζουν την ψυχή.

Υπάρχει τέλειο έγκλημα;

Για μένα δεν υπάρχει. Πιστεύω στον τέλειο ερευνητή που θα παγιδεύσει με μαεστρία τον δολοφόνο, θα διαβάσει τα σημάδια του όσο μπερδεμένα κι αν είναι και θα ρίξει φως στο σκοτάδι.

Read More

And More