“Αγγίξαμε” το Σωματίδιο του Θεού; Σημαντική στιγμή για την ανθρωπότητα!

Είναι γεγονός! Το Σωματίδιο του Θεού, έγινε ορατό! Πριν από λίγο σύμφωνα με το Reuters, ανακοινώθηκε η ύπαρξη ενός σωματιδίου που θα μπορούσε να είναι το μποζόνιο Higgs.

Δηλαδή ένα σωματίδιο που είναι υπεύθυνο για την ύπαρξη μάζας χωρίς την οποία δεν θα υπήρχε βαρύτητα στο Σύμπαν!
“Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ανακαλύφθηκε ένα σωματίδιο σύμφωνο με τη θεωρία του μποζονίου Χιγκς”, ανακοίνωσε ο Τζον Γούμερσλι, επικεφαλής του Science and Technology Facilities Council της Βρετανίας.
Παράλληλα ο Τζο Ινκαντέλα, εκπρόσωπος του δύο ερευνητικών ομάδων του CERN κοντά στη Γενεύη δήλωσε: “Πρόκειται για ένα προκαταρκτικό αποτέλεσμα, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πολύ ισχυρό και θεμελιωμένο”.
Διαδικασίες επαλήθευσης είναι ακόμη αναγκαίες για να διασφαλισθεί ότι πρόκειται πραγματικά για τον κρίκο που λείπει στην αλυσίδα των στοιχειωδών σωματιδίων, πρόσθεσε ο Τζο Ινκαντέλα, κατά τη διάρκεια επιστημονικού σεμιναρίου που οργανώθηκε στη Γενεύη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Ερευνας.

""

Πως φτάσαμε μέχρι εδώ
Υστερα από μελέτη 600.000 σωματιδίων, οι επιστήμονες ξεχώρισαν 7.000 και έμειναν τελικά 160 με την μάζα του σωματιδίου του Higgs.
Η ανακάλυψη του μποζονίου θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το πως συμπεριφέρεται ο κόσμος που μας περιβάλλει. Από τους γαλαξίες και τα αστέρια, έως την ζωή μας πάνω στην Γη.
Πως μοιάζει:
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με μια θάλασσα από ιξώδες υγρό στην οποία καθώς περνούν τα σωματίδια, επιδραδύνονται και αποκτούν μάζα. Κάθε πεδίο έχει και το σωματίδιό του.
Εφόσον η επιστημονική κοινότητα αποδεχθεί την ύπαρξη του μποζονίου του Higgs, τότε, θα ανοίξει ο δρόμος για μια καινούρια φυσική.
Τι είναι το σωματίδιο του Higgs
Είναι γνωστό ως Σωματίδιο του Θεού. Η ύπαρξη του μποζονίου του Higgs προτάθηκε την δεκαετία του 60 από το βρετανό φυσικό Peter Higgs, ως ένας τρόπος να εξηγηθεί η αιτία που τα υπόλοιπα σωματίδια έχουν μάζα.

Διάβασε περισσότερες λεπτομέρειες στο Νewsit

Read More

And More