Άγιος Παΐσιος – Χριστίνα Παυλίδου: Η εξομολόγηση για τον σύζυγό της – σεναριογράφο της σειράς και τα παιδιά τους

Η Χριστίνα Παυλίδου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Πάμε Δανάη 

Η γνωστή ηθοποιός, που φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά Άγιος Παΐσιος, και υποδύεται τη μητέρα του Άγιου Παΐσιου, μίλησε μεταξύ άλλων για την επιθυμία του συζύγου της, Γιώργου Τσιάκκα να γράψει το σενάριο της σειράς αλλά και για τον ρόλο της ως μητέρα.

«Ήταν μία επιθυμία του Γιώργου εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γιατί έχει διαβάσει ότι έχει γραφτεί γύρω από τον βίο του Αγίου. Όταν μου έγινε η πρόταση αγχώθηκα και έπεσα με τα μούτρα στην μελέτη και διάβασα όλα όσα γράφονται για αυτή τη γυναίκα, που τα περισσότερα τα έχει πει ο ίδιος ο Άγιος. Είναι μία γυναίκα που πέρασε πάρα πολλά στη ζωή της, πάρα πολλές δοκιμασίες, αλλά ήταν και άνθρωπος βαθιάς πνευματικής κατάρτισης. Ο ίδιος ο Άγιος έλεγε ότι η μητέρα του ήταν η πρώτη του εκκλησία, τα γόνατά της», είπε αρχικά η ηθοποιός.

Και πρόσθεσε: «Η επιτυχία της σειράς πιστεύω πως οφείλεται στο ότι ο Άγιος Παΐσιος ήταν πολύ λαοφιλής. Είναι ένας Άγιος που έζησε στις μέρες μας δεν είναι κάτι μακρινό. Η σειρά δεν πραγματεύεται μόνο τη βιογραφία του Αγίου Παϊσίου, αλλά περνάει και μία ιστορική διαδρομή του Ελληνισμού».

Σχετικά με το αν έχει γνωρίσει κάποιον που να γνώρισε τον γέροντα Παΐσιο, η Χριστίνα Παυλίδου σημείωσε: «Κατά τη διάρκεια της μελέτης του συζύγου μου για τη σειρά, ήρθαμε σε επαφή με μέλη της οικογένειάς του και συγκεκριμένα τα ανίψια του. Μας έδωσαν πάρα πολλές λεπτομέρειες που δεν έχουν γραφτεί ούτε σε βιβλία για το τι άνθρωπος ήταν ο Άγιος Παΐσιος».

Αναφορικά με την προσωπική της ζωή αλλά και τον ρόλο της ως μητέρα τεσσάρων παιδιών, η Χριστίνα Παυλίδου δήλωσε: «Υπήρξαν περίοδοι που έπρεπε να μείνω στο σπίτι. Δόξα τω Θεώ κατάφερα να τα συνδυάσω και τα δύο, φέρω βέβαια τύψεις, δεν λέω ότι είμαι η super μαμά, σίγουρα τους έλειψα αλλά πήραν πολλή αγάπη που κάπως αντισταθμιστικέ αυτή η απουσία.

Read More

And More