Αγωνία για τη λειτουργία των σχολείων και την πορεία του ιού!

Ο κορονοϊός βρίσκεται πάντα εδώ. Για την ακρίβεια δε έφυγε ποτέ και γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος παρά το θετικό γεγονός της σημερινής μείωσης των κρουσμάτων που έπεσαν μετά από αρκετές ημέρες κάτω από τα 200.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες τόσο για την πορεία που θα έχει ο κορονοϊός στην Ελλάδα καθώς και για το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο θα γίνει με τους μαθητές να φορούν μάσκα για να προφυλαχθούν και να προφυλάξουν από το κορονοϊό.

Όπως τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ “Οι τάξεις θα λειτουργήσουν σαν κλειστή κάψουλα με ξεχωριστά διαλείμματα» καθώς διαβεβαίωσε πως «ένα κλειστό σύστημα ελέγχεται πολύ εύκολα».

«Δεν θα κερδίσουμε πολλά μεταφέροντας μια εβδομάδα αργότερα την έναρξη των σχολείων… Να γυρίσουν οι οικογένειες 1η Σεπτεμβρίου στα σπίτια τους, να παραμείνουν μια εβδομάδα σπίτια τους και να παρακολουθούν τα παιδιά οι γονείς αν έχουν συμπτώματα, και μετά είναι ασφαλές να πάνε σχολειά ανεξάρτητα από ποια θα είναι η επιδημιολογική κατάσταση» σημείωσε το μέλος της επιτροπής «σοφών» για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

«Είναι σοβαρές επιπτώσεις για ένα παιδί ψυχικά και σωματικά, αν δεν πάει σχολείο, είναι προτιμότερο να πάει ακόμη και με σοβαρή επιδημιολογική κατάσταση» εξήγησε ο κ. Σύψας.

Πηγή: Newsit

Read More

And More