Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Με τον σύντροφό της στην επίσημη πρεμιέρα του Λιγνάδη στο Εθνικό! [pics]

Σε μια από τις σπάνιες κοσμικές εμφανίσεις με τον επίσης νομικό σύντροφό της, Παύλο Κοτσώνη, απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός την νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Το ζευγάρι έδωσε το «παρών» στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Μακμπέθ» του Σαίξπηρ με τον Δημήτρη Λιγνάδη, την Μαρία Κίτσου και μια σειρά από αξιόλογους ηθοποιούς.

Η κα Σακελλαροπούλου βρέθηκε από νωρίς στο θέατρο και συναντήθηκε με τον Τίτο Πατρίκιο, ενώ στο τέλος της παράστασης συνάντησε τον Δημήτρη Λιγνάδη στα παρασκήνια.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Δίκαια ο σαιξπηρικός «Μακμπέθ» θεωρείται ένα από τα ζοφερότερα έργα του παγκόσμιου δραματολογίου. Ο Σαίξπηρ τοποθέτησε το μύθο του μέσα στον μεσαιωνικό κόσμο, έναν κόσμο ανορθολογικό, γεμάτο άγνοια, μεταφυσικές δοξασίες, προλήψεις, βία, εχθρικές και εμφύλιες πολεμικές συγκρούσεις για τη συγκρότηση και επέκταση των βασιλείων. Το κυνήγι της εξουσίας, η ανασφάλεια και ο φόβος μήπως αυτή χαθεί οδηγούν στα μεγαλύτερα εγκλήματα.

Ο Μακμπέθ είναι στρατηγός στο στρατό του Σκοτσέζου βασιλιά Ντάνκαν. Επιστρέφει νικητής και διψασμένος για εξουσία. Τρεις μάγισσες του έχουν δώσει το στίγμα της μοίρας του: Είναι γραφτό του να γίνει βασιλιάς. Η δίχως όριο φιλοδοξία του τον οδηγεί στα πιο αποτρόπαια εγκλήματα. Ο ένας φόνος οδηγεί στον επόμενο. Η πτώση θα είναι το ίδιο ηχηρή.

Συντελεστές της παράστασης: Νίκος Χατζόπουλος (μετάφραση), Δημήτρης Λιγνάδης (σκηνοθεσία), Εύα Νάθενα (σκηνικά, κοστούμια), Μίνως Μάτσας (μουσική και σχεδιασμός ήχου), Χριστίνα Θανάσουλα (φωτισμοί), Θανάσης Ακοκκαλίδης (κίνηση).

Παίζουν: Βασίλης Καραμπούλας, Μαρία Κίτσου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αναστάσης Λαουλάκoς, Δημήτρης Λιγνάδης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιώργος Μπένος, Γιώργος Μπινιάρης, Ράνια Οικονομίδου, Τζέο Πακίτσας, Ορέστης Τζιόβας και Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος.

Φωτογραφίες: ndp

Read More

And More