Αίμα στους «άδειους» δρόμους της κρίσης - 19 νεκροί το Φεβρουάριο σε τροχαία

Αίμα στους «άδειους» δρόμους της κρίσης – 19 νεκροί το Φεβρουάριο σε τροχαία | tlife.gr

Ταχύτητα και… ψυχολογία, αποτελούν τις κυριότερες αιτίες των θανατηφόρων τροχαίων. Τα λιγότερα αυτοκίνητα, κατά συνέπεια οι ελεύθεροι δρόμοι και οι μεγαλύτερες ταχύτητες αυξάνουν τα θανατηφόρα τροχαία.

Η κίνηση των οχημάτων στην πρωτεύουσα έχει μειωθεί σε ποσοστό 20-25% λόγω κρίσης, επισημαίνουν αξιωματικοί της Τροχαίας Αττικής. «Η λύση στο κυκλοφοριακό μπορεί να ήρθε εξαιτίας της έλλειψης οικονομικών πόρων» συμπληρώνουν, ωστόσο οι ελεύθεροι δρόμοι έχουν οδηγήσει στην αύξηση της ταχύτητας κίνησης των οχημάτων. «Είναι γνωστό πως πολλοί κάτοχοι οχημάτων κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.

Ουσιαστικά τα απέσυραν. Αυτοί που τα έχουν ακόμη, περιόρισαν τις μετακινήσεις τους, εξαιτίας της αύξησης των καυσίμων και της μείωσης του εισοδήματός τους» αναφέρουν ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, θέλοντας να εξηγήσουν το φαινόμενο των «άδειων», κυρίως περιαστικών, δρόμων της Αττικής.

Ο μέσος όρος ταχύτητας μέσα στην πόλη ανερχόταν στα 45-55 χιλιόμετρα της ώρας, ενώ τώρα έχει αυξηθεί σε 65-75 χιλιόμετρα, υποστηρίζουν οι αστυνομικοί. «Στους περιφερειακούς δρόμους της πρωτεύουσας οι ταχύτητες των οχημάτων έχουν αυξηθεί επικίνδυνα» επισημαίνουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί.

Διάβασε περισσότερα στο NewsIt

READ more