Αιμίλιος Χειλάκης – Αθηνά Μαξίμου: Μαζί στην ζωή μαζί και στη σκηνή! [pics]

Η Αθηνά Μαξίμου και ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι η απόδειξη πως ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα! Μάλιστα, οι δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί δεν μοιράζονται μόνο την ζωή τους, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές όπου έχει συνεργαστεί και επαγγελματικά στο θέατρο. Η Αθηνά και ο Αιμίλιος αποδεικνύουν ότι το πολύ μαζί δεν φέρνει τη ρουτίνα αλλά τους φέρνει πιο κοντά, ενώ η σχέση τους μετρά ήδη 14 χρόνια.

Το αγαπημένο ζευγάρι της εγχώριας showbiz πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο στην “Αντιγόνη” του Σοφοκλή και το βράδυ της Κυριακής έγινε η πρεμιέρα της καλοκαιρινής περιοδείας της αρχαίας παράστασης, στο Κηποθέατρο Παπάγου, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Η Αθηνά Μαξίμου και ο Αιμίλιος Χειλάκης εντυπωσίασαν με την ερμηνεία τους ως Αντιγόνη και Κρέοντας αντίστοιχα και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που πήγε να τους απολαύσει.

Το θερμό χειροκρότημα και τα επιφωνήματα θαυμασμού τη στιγμή της υπόκλισης ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση και το «καύσιμο» για το ταξίδι που θα συνεχιστεί με στάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Δες τις φωτογραφίες:

Αθηνά Μαξίμου-Άλκις Κούρκουλος-Αιμίλιος Χειλάκης-Μιχάλης Σαράντης

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ακολουθώντας τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλα τα πρόσωπα του δράματος μοιράζονταν σε τρεις υποκριτές, ο Αιμίλιος γίνεται Κρέοντας και Ευριδίκη, η Αθηνά, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Τα εννιά μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών της ιστορίας της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους που τους οδηγούν στην καταστροφή τους, καθώς ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει. Ανάμεσά τους οι πολίτες παραδομένοι στον φόβο, ψιθυρίζουν κρυφά, αλλά δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη παραμένει ακυβέρνητη.

«Το πραγματικό θέμα της τραγωδίας είναι κάτι περισσότερο από την αντιπαράθεση ανάμεσα στο δίκαιο της πολιτείας και το θεϊκό δίκαιο, ανάμεσα στο θετό και το φυσικό δίκαιο ή ανάμεσα στην εξουσία και τη δικαιοσύνη. Η πραγματική σύγκρουση είναι ανάμεσα στην ιδιωτική επιθυμία και τη δημόσια πραγματικότητα. Σ’ αυτήν την πόλη, όλοι είναι μόνοι. Προσπαθούν να ευτυχήσουν, αλλά δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν γι’ αυτό. Προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους, αλλά διαλέγουν λάθος μέσα. Διότι, όπως λέει ο Τειρεσίας: Δεν ξέρουν οι άνθρωποι. Δεν έμαθαν ποτέ. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να σκεφτούν… πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό απ’ την ορθοφροσύνη». (Γ.Μπλάνας)

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164