Αίσιο τέλος στο θρίλερ της ομηρίας στην τράπεζα του Πειραιά!

Αίσιο τέλος για τους ομήρους που κρατούσε ληστής σε τράπεζα του Πειραιά. Πριν από λίγο παραδόθηκε στην αστυνομία! Καλά στην υγεία τους όλοι οι όμηροι που κρατούσε.

“Δεν με νοιάζει αν πεθάνω. Κάθε μέρα πεθαίνω”, φώναζε ο δράστης της πρωτοφανής ομηρίας που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραία

Το χρονικό του περιστατικού

Ληστεία επιχειρήθηκε να γίνει, λίγο μετά τις 12:15 σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Χαριλάου Τρικούπη στο Κέντρο του Πειραιά.

Τρεις ληστές έφθασαν στην τράπεζα και ο ένας από αυτούς μπήκε μέσα και ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και τους πελάτες που ήταν εκεί. Την ίδια στιγμή, οι άλλοι δυο έμειναν έξω να κρατάνε τσίλιες. Ο δράστης ζήτησε τα χρήματα και υπάλληλοι πρόλαβαν να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Αμέσως άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο.

Οι δυο ληστές που βρίσκοντα έξω, πέταξαν το όπλο και τράπηκαν σε φυγή, αλλά η αστυνομία τους συνέλαβε στη γωνία του δρόμου. Ο ληστής εγκλωβίστηκε στο κατάστημα και κράτησε ομήρους τους πελάτες και τους υπαλλήλους.

Αρχικά, κρατούσε 20 ομήρους, αλλά μόλις έφθασε διαπραγματευτής άρχισε να αφήνει ελεύθερες τις γυναίκες. Έτσι έμεινε στην τράπεζα μαζί με άλλους τέσσερις άνδρες. Να σημειώσουμε πως κρατούσε δυο χειροβομβίδες και απειλούσε να τους τινάξει όλους στον αέρα.

Μισή ώρα μετά τη 1 το μεσημερι, ακούστηκαν 3 πυροβολισμοί και τότε όλοι φοβήθηκαν για τα χειρότερα, αλλά ο δράστης φαίνεται πως πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Στις 14:00 βγήκε από την τράπεζα κρατώντας τους 4 ομήρους και φώναξε στην αστυνομία να φύγει.

Λίγο αργότερα όμως, ο δραστης άφησε ελεύθερο έναν ακόμη όμηρο και στη θεση του μπήκε ένας διαπραγματευτής. Αυτή ήταν και η χαρακτηριστική κίνηση που οδηγησε στη λήξη της ομηρίας, καθώς ο δράστης παραδόθηκε αφήνοντας ελεύθερους και τους υπόλοιπους ομήρους που κρατούσε.


Μια από τις ομήρους της τράπεζας στον Πειραιά!

Read More

And More