Αισιόδοξα νέα και για δεύτερο εμβόλιο για τον κορονοϊό, αυτή τη φορά από την Κίνα!

Το κινεζικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εισήλθε την Τρίτη στο τελικό στάδιο των δοκιμών σε ανθρώπους. Εθελοντές από τη Βραζιλία έλαβαν τις πρώτες δόσεις, ενώ οι αξιωματούχοι της Υγείας ελπίζουν ότι το νέο αυτό εμβόλιο θα επιφέρει θετική “στροφή” στην παγκόσμια πανδημία.

Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από την ιδιωτική κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinovac Biotech, είναι το τρίτο στον κόσμο που συμμετείχε σε κλινικές δοκιμές Φάσης 3, δηλαδή σε δοκιμές μεγάλης κλίμακας σε ανθρώπους.

Πως διεξάγονται οι δοκιμές του εμβολίου στη Βραζιλία

“Ζούμε μοναδικές και ιστορικές στιγμές και γι ‘αυτό ήθελα να συμμετάσχω σε αυτήν τη δοκιμή”, δήλωσε ένας 27χρονος γιατρός, ο οποίος έλαβε την πρώτη δόση του νέου εμβολίου στο Νοσοκομείο του Σάο Πάολο.

Στο πλαίσιο της μελέτης, περίπου 9.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σε έξι πολιτείες της Βραζιλίας θα λάβουν το εμβόλιο CoronaVac, όπως ονομάστηκε, σε δύο δόσεις μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Η εταιρεία Sinovac συνεργάζεται για τις δοκιμές με ένα ερευνητικό κέντρο της Βραζιλίας για τη δημόσια υγεία, το Ινστιτούτο Butantan.

Ελπιδοφόρα αποτελέσματα από το εμβόλιο της CanSino

Στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό The Lancet δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα δύο μελέτες, οι οποίες διαπίστωσαν ότι δύο εμβόλια ήταν ασφαλή και παρήγαγαν ανοσοαπόκριση. Το δεύτερο εμβόλιο -εκτός από αυτό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης- είναι ένα κινεζικής προέλευσης, το οποίο αναπτύχθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία CanSino Biologics και το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου.

Το υποψήφιο εμβόλιο της CanSino, με την επωνυμία Ad5-nCOV, είναι ένα από τα ελάχιστα εμβόλια που έχουν δείξει κάποια υποσχόμενα αποτελέσματα στις δοκιμές σε ανθρώπους και ετοιμάζονται για τις δοκιμές τελευταίου σταδίου, μαζί με προγράμματα στα οποία εμπλέκονται η Moderna, η BioNTech και η Inovio Pharmaceuticals.

Πηγή: Iatropedia

Read More

And More