Άκης Σακελλαρίου: Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση

Στο νοσοκομείο βρίσκεται ο Άκης Σακελλαρίου εδώ και λίγα 24ωρα. Ο ηθοποιός νοσηλεύεται στο «Σωτηρία», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Iatropedia.gr, με σοβαρή πνευμονία που οφείλεται στο βακτήριο της legionella. Οι γιατροί αφού του έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις έκριναν ότι έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο για να του χορηγηθεί η απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Για τον λόγο αυτό δεν ακολούθησε τον υπόλοιπο θίασο του Mamma Mia, όπου πρωταγωνιστεί, στην Κρήτη για την προγραμματισμένη παράσταση, το βράδυ της Δευτέρας. Προς το παρόν, η παραγωγή έκανε εσωτερική αντικατάσταση και το ρόλο του ανέλαβε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ενώ το δικό του ο Μανώλης Θεοδωράκης.

Το θρυλικό μιούζικαλ θα παραμείνει στο νησί μέχρι και την Παεασκευή με παραστάσεις σε Χανιά και Ηράκλειο αλλά οι συνεργάτες του έχουν επιλέξει να κρατήσουν διακριτική στάση αναφορικά με το πρόβλημα υγείας του Άκη Σακελλαρίου.

Τι είναι το συγκεκριμένο βακτήριο;

Το βακτήριο εντοπίζεται στα συστήματα νερού, ενώ αποικίζει και τα συστήματα ύδρευσης όπως και το δίκτυο παροχής θερμού και κρύου νερού. Προκαλεί δε βαριά μορφή πνευμονίας  η οποία οφείλεται στο βακτήριο Legionella και θνητότητα που αγγίζει το 5–10%.

Η νόσος προκαλεί με πυρετό, ρίγος, κεφαλαλγία και πόνο στους μυς και τελικά βήχα και δυσκολία στην αναπνοή που μπορεί να εξελιχθούν σε πνευμονία.

Διάβασε περισσότερα για τη νόσο στο Ιatropedia

Read More

And More