Αλ. Πασχαλίδου: Η ψυχανάλυση που έκανα όταν ήμουν έγκυος με οδήγησε σε κατάθλιψη

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου ποζάρει με μαγιό και μιλάει στο περιοδικό ΕΓΩ! Weekly για τις πολυσυζητημένες αμοιβές της από την ΕΡΤ, την περίοδο της συνεργασίας της με την τότε Δημόσια Τηλεόραση, την κόντρα της με τη Δάφνη Μπόκοτα, αλλά και το δύσκολο επαγγελματικό της ξεκίνημα στη Σουηδία.

Για τις απολαβές της από την ΕΡΤ και τις «κατηγορίες» της Δάφνης Μπόκοτα εναντίον της
Δεν είναι αλήθεια ότι έπαιρνα 80.000 ευρώ το μήνα. Πάρτε το βιβλιάριό μου να το δείτε. Δεν πήρα ποτέ αυτά τα λεφτά. Πέρασαν οχτώ χρόνια, η Ελλάδα είναι σε βαθιά κρίση, ο κόσμος πονάει και πεινάει και αυτή η κυρία ασχολείται πάλι με τα ίδια» ξεκαθάρισε η γνωστή παρουσιάστρια

Για την προκάτοχό της στη θέση της παρουσιάστριας της Eurovision
Η συγκεκριμένη κυρία για δεκαεπτά χρόνια δεν πατούσε το πόδι της στην ΕΡΤ. Έκανε τη Eurovision και έφευγε. Όταν πήγα το 2005 ως σχολιάστρια στο Κίεβο ζήτησα συγγνώμη από τους υπόλοιπους συναδέλφους από τις άλλες χώρες λέγοντας: “η προκάτοχός μου, δυστυχώς, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Το κρατικό κανάλι πήρε την απόφαση και έθεσε εμένα στη θέση της”. Μου απάντησαν: “Ούτε καν την βλέπαμε. Δεν εμφανιζόταν πουθενά. Δεν ερχόταν ούτε στις συσκέψεις. Ήταν μόνο με την ελληνική ομάδα. Πήγαιναν για shopping και πάρτι”

Για το ξεκίνημά της στη Σουηδία

Είμαι πολεμίστρια, δεν μου χαρίστηκε τίποτα. Μεγάλωσα έξω από το Κιλκίς με την γιαγιά μου και τον παππού μου. Η μαμά μου δούλευε σε υφαντουργείο της Θεσσαλονίκης. Φύγαμε μετανάστες στα έξι μου χρόνια. Πήρα δάνειο για να σπουδάσω πολιτικές επιστήμες. Στη Σουηδία κυνηγήθηκα από ρατσιστές και ναζί. Εδώ πάλι κυνηγήθηκα με έναν άλλο τρόπο γιατί ήρθα από το πουθενά. Στην Ελλάδα δεν έχουμε συνηθίσει να επιτυγχάνει κάποιος που δεν είναι από τζάκι, αριστοκρατική οικογένεια, δεν έχει διασυνδέσεις, εξουσία ή πολλά χρήματα. Εγώ δεν είχα τίποτα από τα παραπάνω….
Αν δείτε το ημερολόγιό μου εκείνη την περίοδο θα βάλετε τα κλάματα. Όταν κοιτάζω πίσω, βλέπω πόσο δυνατός άνθρωπος είμαι, χάρη όλων αυτών που συνέβησαν. Έλεγα τα πράγματα έξω από τα δόντια. Δεν χάιδευα τα αυτιά των άλλων.

Για τη μάχη της με την κατάθλιψη
Έκανα ψυχανάλυση όταν ήμουν έγκυος και άρχισα να σκαλίζω παλιές πληγές. Με οδήγησε σε κατάθλιψη. Μου έβγαλε θυμό. Ήμουν χάλια.
Σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου ήμουν σε κατάθλιψη. Από την ημέρα που άρχισα ψυχανάλυση. Θυμάμαι με είδε μια φίλη μου στον δρόμο να κλαίω και με ρώτησε τι έπαθα. Της απάντησε: “Είμαι πολύ στεναχωρημένη. Πήγα στη συνεδρία και συζητούσα για την παιδική μου ηλικία” και μου είπε “Κοψ’ το!”. Όντως σταμάτησα και από τότε όλα είναι μια χαρά.

Διάβασε περισσότερα στο ΕΓΩ! Weekly που κυκλοφορεί

Read More

And More