Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: Έγινε στόχος Σουηδών νεοναζί – Ζητούν την απέλασή της!

Ακόμη μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, μετά από μια συγκέντρωση Νεοναζί που έγινε το περασμένο Σάββατο στη Γκέτεμποργκ. Οι Νεοναζί διαδήλωσαν μεταξύ των άλλων και κατά της παρουσιάστριας. Κρατούσαν και πλακάτ με τη φωτογραφία της δημοφιλούς δημοσιογράφου, ζητώντας την απέλασή της από τη χώρα. Το γεγονός ότι η Αλεξάνδρα δραστηριοποιείται έντονα στη Σουηδία υπέρ των μεταναστών, αλλά και άλλων μειονοτήτων φαίνεται πως τους ενοχλεί και την έχουν στοχοποιήσει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε λίγους μήνες πριν στην ιστοσελίδα του fun club της eurovision, η δημοσιογράφος είχε μιλήσει για το project κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που συμμετέχει.

“Έχω γράψει και στο βιβλίο μου «Σε ξένες γειτονιές» από τις εκδόσεις Ωκεανίδα, αλλά και έχω μιλήσει αρκετές φορές σε συνεντεύξεις για τα βιώματα μου μεγαλώνοντας στο πιο φτωχό προάστειο της Σουηδίας, ως μεταναστόπουλο και Ελληνίδα στην ξενιτιά. Μοιράζομαι αυτές τις εμπειρίες με πολλούς άλλους από ομάδες που επίσης προσβάλλονται και αντιμετωπίζουν ρατσισμό. Είτε ανήκουν στην LGTBQ κοινότητα είτε ανάπηροι, είτε ανήκουν σε άλλες μειονότητες. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα ρατσιστικά χτυπήματα στα κοινωνικά δίκτυα. Απειλές, άπειρα ψέμματα, άσχημες συμπεριφορές και ό,τι χειρότερο μπορεί να φανταστεί κανείς συμβαίνουν, συμβαίνουν και σε μένα, αλλά και σε άλλους πολλούς. Κάποια στιγμή δεν άντεξα και αποφάσισα να κάνω ένα φιλμάκι.

Με κάλεσε ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής Franz Timmermans να δώσω μία ομιλία σε ένα συνέδριο στις Βρυξέλλες, οπότε το φιλμάκι είναι μία περίληψη από όσα είπα.”

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου πάντως, δεν πτοείται και λίγο μετά την συγκέντρωση των νεοναζί, δημοσίευσε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook φωτογραφία από την συγκέντρωση, με ακροδεξιούς να κρατούν το επίμαχο πλακάτ με τη φωτογραφία της, ζητώντας από όλους τους πολίτες εγρήγορση και δραστηριοποίηση, κατά όλων αυτών των φαινομένων.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Read More

And More