Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η γιαγιά του Κατίνα Παξινού, και η συνάντηση με τη Μαρία Κάλλας

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη και μίλησε για όλα, για τη γιαγιά του Κατίνα Παξινού, τη συνάντησή του με την Μαρία Κάλλας αλλά και την παρεξήγηση που είχε με τον Αλέξη Μινωτή.

«Συνάντησα τη Μαρία Κάλλας πέντε φορές στη ζωή μου λόγω της γιαγιάς μου, Κατίνας Παξινού και του Αλέξη Μινωτή που τη σκηνοθέτησε αρκετές φορές», δήλωσε για την αξέχαστη σοπράνο. Και συνέχισε «ήμουν στο Ντάλας 10 ετών, φοβόμουν την Κάλλας, έριξα εάν σκηνικό στην πρόβα κι εκείνη με πήρε στο καμαρίνι και μου έδωσε λευκή σοκολάτα».

«Η Κατίνα Παξινού ήταν φιλελεύθερη και επαναστάτρια και η μονή που μου έδωσε την ευλογιά της όταν είπα ότι θα γίνω ηθοποιός», τόνισε για τη γιαγιά του ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

«Μου έκλεψαν τον αναπτήρα και τη χρυσή αλυσίδα με το σταυρό που μου χάρισε η γιαγιά μου», ανέφερε για την απώλεια των προσωπικών του κειμηλίων. «Την Παξινού περισσότερο την ένοιαζε αν σου αρέσει το παστίτσιο της πάρα οι ερμηνείες της, ήταν σπουδαία μαγείρισσα. Ήταν αθυρόστομη και είχε εάν συνδυασμό μεγάλης αρχοντιάς και μεγάλης λαϊκότητας», αποκάλυψε για την καθημερινότητα της.

«Το Όσκαρ της Κατίνας Παξινού υπάρχει και το έχω στο σπίτι μου», διαψεύδοντας τις φήμες που ακούγονται για το αγαλματίδιο της Ελληνίδας ηθοποιού.

«Μήνυσα δυο φορές τον παππού μου, Αλέξη Μινωτή, μια όταν με έδιωξε από το Εθνικό Θέατρο και μια όταν τα χαλάσαμε για τα κληρονομικά μας», εξομολογήθηκε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη διαμάχη του με τον παππού του.

«Όσο ζούσε η γιαγιά μου προσπαθούσε να μπαλώσει τις διάφορες μας με τον Μινωτή γιατί είχαμε πάντα μια κόντρα παρόλο που ήταν και νονός μου. Ο Μινωτής, ως καλλιτεχνικός διευθυντής, με έδιωξε από το Εθνικό Θέατρο γιατί ανακατεύτηκα με τα συνδικαλιστικά. Πιαστήκαμε στα χεριά με τον παππού μου στο Ηρώδειο και γίναμε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες, του έκανα μήνυση και φυσικά έχασα», πρόσθεσε ο κ. Αντωνόπουλος.

 

«Δεν μετανιώνω για τίποτε σε σχέση με τον Μινωτή, φέρθηκε πολύ μικρά!. Του κρατούσα το δάχτυλο για να κοιμηθώ και του είχα μεγάλη αγάπη. Πως αυτή η αγάπη εξελίχθηκε έτσι… ήθελα πάντα να κάνω κάτι που εκείνος δεν ενέκρινε!», σημείωσε.

Read More

And More