Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Συγκίνησαν η σύζυγός του Δώρα Τσαμπάζη και ο Μιχάλης Μουρούτσος με τα λόγια τους στα Βραβεία ΠΣΑΤ

Στην τελετή των φετινών βραβείων ΠΣΑΤ έδωσαν το παρών η Δώρα Τσαμπάζη, σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαϊδη που έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο δυο μήνες πριν, αλλά και ο Μιχάλης Μουρούτσος που εκτός από συναθλητής του, υπήρξε και καλός του φίλος.

Κατά την παραλαβή του τιμητικού βραβείου στη μνήμη του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, η Δώρα Τσαμπάζη είπε με τρεμάμενη φωνή,

«Εύχομαι να μην ήμουν εδώ και να μην ήταν αυτός ο λόγος που βρίσκομαι εδώ… Ο Αλέξανδρος ήταν ένας υπέροχος σύντροφος και πατέρας. Ένας αθλητής με τη δική του μοναδική πορεία στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα… Όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στην κορυφή, η επιτυχία δεν τον διάβρωσε, δεν τον άλλαξε. Αντίθετα, τον έκανε ακόμα πιο ταπεινό, ακόμα πιο κοινωνικά ευαίσθητο, πιο αλληλέγγυο και έτσι έφτασε και σε αυτή την πολύ συγκινητική απόφαση να δώσει τα μετάλλιά του σε δημοπρασία λίγο πριν φύγει».

Από τη δική του πλευρά, ο Μιχάλης Μουρούτσος κατάφερε να συγκινήσει τους πάντες με τα λόγια του για τον καλό του φίλου που πια δε βρίσκεται στη ζωή.

«Στον αθλητισμό, δεν κερδίζεις μόνο μετάλλια και βραβεία, κερδίζεις και φίλους. Το 1996 είχα την τύχη να γνωρίσω έναν υπέροχο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που είχε ιδιαίτερα μεγάλη ψυχή, που ήταν δοτικός με τους ανθρώπους που αγαπούσε και είχε δίπλα του αλλά κυρίως, ήταν δίκαιος με όλους. Έχουμε ζήσει πάρα πολύ δυνατές στιγμές με τον Αλέξανδρο και γι΄αυτόν τον λόγο, τα χέρια μου ήταν πάρα πολύ βαριά που κουβαλούσα όλο αυτό το βάρος. Ο θάνατός του ήταν κάτι που συγκλόνισε όλη τη χώρα και τα λόγια του ήταν αυτά που ένωσαν όλη τη χώρα. Ήταν μάθημα ζωής και μια κληρονομιά που άφησε παρακαταθήκη σε όλους μας» είπε ο Μιχάλης Μουρούτσος.

Read More

And More