Αλέξανδρος Σταύρου: Όλα όσα αποκάλυψε για τα «Κλεμμένα Όνειρα» και την Μαριάννα Τουμασάτου

Αλέξανδρος Σταύρου: Όλα όσα αποκάλυψε για τα «Κλεμμένα Όνειρα» και την Μαριάννα Τουμασάτου | tlife.gr

Ο τηλεοπτικός ρόλος του στα «Κλεμμένα όνειρα» ήταν ο πιο πολυσυζητημένος για μία ακόμη σεζόν, άσχετα αν κινούσε τα νήματα «πίσω από την κουρτίνα». Λίγο πριν από το φινάλε της σειράς του Mega, ο Αλέξανδρος Σταύρου μιλά για το τέλος του Δημήτρη Μαλτέζου, επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του στο καστ της «Δικαίωσης» και δηλώνει πως ο γάμος του και η έλευση της κόρης του άλλαξε την καθημερινότητά του.

-Η κατάληξη του Δημήτρη Μαλτέζου στα «Κλεμμένα όνειρα» ήταν αυτή που του άξιζε;
-Για να δούμε πρώτα ποια θα είναι αυτή… (γέλια). Νομίζω το γεγονός ότι βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου είναι μια φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και δίκαια. Δικάζεται γι’ αυτά που έχει κάνει. Το θέμα είναι στην ψυχή του τελικά τι γίνεται. Αν θα εξιλεωθεί ή όχι…

-Πιστεύετε ότι στην πραγματική ζωή ένας πατέρας, σε όποιον βαθμό και αν είναι διαταραγμένος, ψυχικά μπορεί να στήσει τόσες παγίδες στα παιδιά του;
-Αν υπάρχει διαταραχή, βεβαίως! Εχουμε δει ιστορίες πολύ χειρότερες από αυτές του Δημήτρη Μαλτέζου.

-Μέχρι σήμερα στις καθημερινές σειρές που έχετε πρωταγωνίστησει, όλοι οι ήρωες που ενσαρκώνατε έκρυβαν και ένα σκοτεινό παρελθόν. Κοινό σημείο του Στράτου στη «Βέρα στο Δεξί», του Στέφανου στα «Μυστικά της Εδέμ» και φυσικά του Μαλτέζου στα «Κλεμμένα Ονειρα» το πάθος για εκδίκηση με κάθε κόστος. Γιατί πιστεύετε πως οι σεναριογράφοι σας επιλέγουν για τους συγκεκριμένους ρόλους;
-Εχω παρελθόν στους σκοτεινούς ρόλους! (γέλια) Το λέω χαριτολογώντας. Ο ένας ρόλος γεννάει τον άλλο με αυτή την έννοια και δεν ξέρω τι διακρίνουν οι σεναριογράφοι και μου προτείνουν τους συγκεκριμένους ήρωες. Μικροί είμαστε ακόμη όταν θα μεγαλώσουμε θα το καταλάβουμε (γέλια)!

-Εχετε μπει στη διαδικασία να δικαιολογήσετε τις πράξεις των ηρώων αυτών;
-Σαφέστατα αιτιολογούνται. Το κατά πόσον είναι δίκαιες οι πράξεις τους, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Πιθανότατα κάθε πράξη εμπεριέχει ένα ποσοστό δικαίου. Ετσι, πάντα όταν ενσαρκώνω έναν ρόλο προσπαθώ να του αποδώσω το δίκαιο που του αναλογεί.

-Ερχομαι στη νέα σειρά του Mega, τη «Δικαίωση». Ο ήρωας που θα υποδυθείτε θα κινηθεί στα μοτίβα των προηγούμενων;
-Αυτό θα το δούμε. Δεν έχω πάρει τα σενάρια ολοκληρωμένα στα χέρια μου.-Η «Δικαίωση» σημαίνει απαραίτητα και «Δικαιοσύνη»;

-Οχι, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Η Δικαιοσύνη έχει να κάνει με το νομοθετικό σύστημα. Η δικαίωση είναι ένα αίσθημα που μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος και κάποια φορά μπορεί να οδηγηθεί σε πράξεις που ενδεχομένως να παραβιάζουν τους νόμους. Ή αντίστροφα, ενώ υπάρχει πιστή εφαρμογή των νόμων ο εμπλεκόμενος να μην αισθανθεί το αίσθημα της δικαίωσης. Οι δύο έννοιες συνδέονται, αλλά δεν συνεπάγεται η μία την άλλην. Η δικαιοσύνη δεν σημαίνει απαραίτητα δικαίωση ούτε η δικαίωση απαραίτητα δικαιοσύνη.

-Σας έχουμε δει σε δραματικές σειρές. Θα θέλατε κάποια στιγμή να πρωταγωνιστήσετε και σε μια κωμική σειρά;
-Είναι κάτι που κάποια στιγμή μπορεί να γίνει. Δεν είναι κάτι το οποίο αποκλείω. Ετσι κι αλλιώς στο θέατρο έχω συμμετάσχει και σε κωμικές θεατρικές παραστάσεις.Μου αρέσει και αυτό το είδος. Πιθανότατα κάποια στιγμή να γίνει. Θα το δούμε.

-Γενικότερα στην υποκριτική αν σας έλεγαν να επιλέξετε μεταξύ δράματος και κωμωδίας τι θα λέγατε;
-Θα επέλεγα καλό ρόλο, καλό σενάριο και καλό θεατρικό έργο. Επίσης, καλούς συνεργάτες. Ανεξαρτήτως του αν πρόκειται για κωμωδία ή δράμα.

-Πληροφορίες αναφέρουν πως η νέα σειρά στην οποία θα πρωταγωνιστήσει η σύζυγός σας στον ΑΝΤ1 θα προβάλλεται απέναντι από τη «Δικαίωση». Πώς θα σας φανεί αν τελικά βρεθείτε απέναντι;
-Δεν ξέρω αν θα γίνει, αλλά δεν αλλάζει κάτι αυτό. Οι συντελεστές μιας δουλειάς εργάζονται και το αποτέλεσμα προβάλλεται μια συγκεκριμένη ώρα. Ο ανταγωνιστικός σταθμός θα προβάλει ούτως ή άλλως κάποιο ανταγωστικό πρόγραμμα απέναντι. Τώρα ποιο και τι θα είναι αυτό, είναι άλλη ιστορία και αφορά τα κανάλια.

-Με τη Μαριάννα Τουμασάτου κρατάτε χαμηλούς τόνους όσον αφορά την προσωπική σας ζωή. Υπήρξε κάποια στιγμή που δεχθήκατε πίεση όσον αφορά τη δημοσιότητα και πώς το αντιμετωπίσατε;
-Πολύ σπάνια έχει συμβεί αυτό. Μία – δύο φορές συνέβησαν πράγματα που δεν μας άρεσαν. Κατά κανόνα δεν έχουμε κάποιο παράπονο και δεν έχουμε βρεθεί σε δύσκολη θέση. Πάντα υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπιστούν τέτοιες καταστάσεις και ειδικά όταν δεν συμβαίνουν συχνά λύνονται εύκολα.

-Δύο επώνυμοι και αναγνωρίσιμοι άνθρωποι είναι εφικτό να κρατούν την προσωπική τους ζωή μακριά από τη δημοσιότητα;
-Ναι, αρκεί να το θέλουν οι ίδιοι.

-Με τη σύζυγό σας είστε αρκετά χρόνια μαζί. Ο γάμος και η έλευση της κόρης σας άλλαξε την καθημερινότητά σας;
-Ο γάμος έκανε ακόμη καλύτερα τα πράγματα και ο ερχομός του παιδιού είναι το τέλειο που μπορεί να συμβεί σε ένα ζευγάρι. Ενα παιδί μέσα στην οικογένεια είναι ευτυχία. Δώρο Θεού. Οσον αφορά τον γάμο που με ρωτήσατε, όταν ένα ζευγάρι οριστικοποιεί με τον τρόπο αυτό την απόφασή του να είναι μαζί αυτομάτως εάν το πράγμα είναι συνειδητό τότε αλλάζει και η καθημερινότητά του.

-Επιστρέφω στα τηλεοπτικά. Τι παρακολουθήσατε φέτος στην ελληνική τηλεόραση;
-Δεν είχα χρόνο να παρακολουθήσω τηλεόραση λόγω των θεατρικών υποχρεώσεων. Κάποια πράγματα τα είδα αποσπασματικά.

-Είχαμε κατακλυσμό talent shows. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται η τόσο μεγάλη επιτυχία τους;
-Εχουν ενδιαφέρον. Βλέπεις ανθρώπους αναγνωρίσμους και αγαπητούς στο κοινό να δοκιμάζονται σε κάτι διαφορετικό από το αντικείμενό τους και αυτό έχει ένα ενδιαφέρον. Αξίζει να παρακολουθείς την προσπάθεια κάποιων ανθρώπων που έχει και αποτέλεσμα. Αυτό κεντρίζει τους θεατές.

-Εάν σας γινόταν κάποια σχετική πρόταση θα μπαίνατε στη διαδικασία να το σκεφθείτε;
-Οχι. Δεν έχω τις απαραίτητες δυνατότητες ούτε να χορέψω ούτε να τραγουδήσω.

-Ερχομαι λίγο και στη νέα σας θεατρική παράσταση «Οι αγνοούμενοι – μια ενδιαφέρουσα ζωή». Καταρχάς θα ήθελα να μου πείτε πώς κάνατε την επιλογή του συγκεκριμένου έργου και τι θα δούμε σ’ αυτό.
-Καταρχάς με επέλεξαν. Αφού διάβασα το έργο, αποδέχθηκα την πρόταση. Πρόκειται για ένα έργο με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ο Βασίλης Κατσικονούρης είναι από τους κορυφαίους συγγραφείς που έχουμε αυτήν τη στιγμή. Εχει σημαντικά πράγματα να πει. Ετσι, αποδέχθηκα την πρόταση με μεγάλη χαρά. Επίσης τόσο η Αιμιλία Υψηλάντη όσο και η Μαρία Τσαρουχά είναι δύο καταπλητικές ηθοποιοί και είναι μεγάλη χαρά και τιμή να είμαι μαζί τους. Οσο για το περιεχόμενο, όπως προκύπτει και από τον τίτλο, μιλάει για τους αγνοούμενους της Κύπρου, ωστόσο το θέμα προεκτείνεται και προκύπτει το εξής ερώτημα: Πόσο αγνοούμενοι είμαστε όλοι… Αυτό συνδέεται με όσα αναφέραμε πριν περί εντιμότητας και ειλικρίνειας.

-Διακοπές προβλέπονται για φέτος το καλοκαίρι;
-Ευτυχώς θα κάνω φέτος! Ηταν να συμμετάσχω σε μια θεατρική περιοδεία που τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί και έτσι θα έχω την ευκαιρία να ξεκουραστώ μετά από αρκετό καιρό. Είναι αναγκαίο γιατί ο Χειμώνας προβλέπεται κουραστικός.

-Θέατρο και TV
-Το έργο «Οι αγνοούμενοι – Μια ενδιαφέρουσα ζωή» θα παρουσιαστεί αρχικά στις 26 Ιουνίου στο ίδρυμα «Μιχά-λης Κακογιάννης» σε μια παράσταση με αφορμή την 40ή επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και απο τον Οκτώβρη στο θέατρο «Αργω». Στη «Δικαίωση», που ήδη γυρίζεται στη Σύρο, ο Αλ. Σταύρου ξεκινάει γυρίσματα στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πηγή : TV Εθνος

READ more