Αλεξία Μπακογιάννη – Κώστας Μπακογιάννης: Βραδινή έξοδος για τα δυο αδέλφια! [pics]

Αλεξία Μπακογιάννη – Κώστας Μπακογιάννης: Βραδινή έξοδος για τα δυο αδέλφια! [pics] | tlife.gr

Μπορεί ο Κώστας Μπακογιάννης να έχει ριχθεί στη μάχη της διεκδίκησης του Δήμου της Αθήνας αλλά πάντα έχει χρόνο για την τέχνη! Χθες ο γνωστός πολιτικός βρέθηκε μαζί με την αδελφή του Αλεξία Μπακογιάννη στην Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, προκειμένου να παρακολουθήσει την πρεμιέρα της παράστασης του Δημήτρη Παπαϊωάννου New Piece I-Since she» Tanztheater Wuppertal Pina Bausch.

Ο Κώστας και η Αλεξία μετά την παράσταση πόζαραν στο φωτογραφικό φακό και έδωσαν συγχαρητήρια στο γνωστό χορογράφο και σκηνοθέτη

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ένας υπέροχα εικαστικός, γλυκόπικρος και μυστηριώδης κόσμος αναδύεται από τη μοναδική συνεργασία του Δημήτρη Παπαϊωάννου με τους εξαιρετικούς χορευτές του Χοροθεάτρου του Βούπερταλ, του θρυλικού θεάτρου της Pina Bausch. Μια πρωτιά για όλους, μια μεγάλη συνεργασία για τη Στέγη.

Ο κόσμος του Δημήτρη Παπαϊωάννου συναντά το σύμπαν της Πίνα Μπάους στη Στέγη. Εννέα χρόνια μετά την αιφνίδια απώλεια της Πίνα Μπάους, για πρώτη φορά το Χοροθέατρο του Βούπερταλ προσκάλεσε έναν χορογράφο εκτός του σχήματος να χορογραφήσει το θρυλικό ανσάμπλ: τον Δημήτρη Παπαϊωάννου. Είναι και για εκείνον, όμως, η πρώτη φορά που χορογραφεί εκτός της ομάδας του.

Αποδεχόμενος τη μεγάλη πρόκληση, ο Παπαϊωάννου καταφέρνει στο New Piece I -Since she, με τις χαρακτηριστικές, μαγικές εικόνες του, να αποτίσει φόρο τιμής στη μεγάλη Πίνα και, ταυτόχρονα, να ξαναδώσει ζωή στην κληρονομιά που εκείνη άφησε στον χορό. Μια σειρά από εικόνες υπέροχης εικαστικής ομορφιάς αντλούν από τον κόσμο της Πίνα Μπάους την κομψότητα και τον απρόσμενο σουρεαλισμό τους.

Φωτογραφίες: ΝDP

READ more