Αλέξης Γεωργούλης: Αυτή είναι η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει

Ίσως αύριο Πέμπτη (20.04.2023) θα μπορέσουν να πάρουν οι νομικοί εκπρόσωποι του Αλέξη Γεωργούλη τη δικογραφία, που έχει σχηματιστεί σε βάρος του για βαριά ποινικά αδικήματα.

Την υπεράσπιση του Αλέξη Γεωργούλη μετά την καταγγελία σε βάρος του έχουν αναλάβει τρεις δικηγόροι. Μιλώντας στο newsit.gr η μία εκ των τριών νομικών εκπροσώπων της επισημαίνει ότι δεν ξέρουν καν τις κατηγορίες που βαραίνουν τον πελάτη της.
Την ίδια ώρα έχει γίνει γνωστό πως ελέγχονται άλλες δύο καταγγελίες σε βάρος του ευρωβουλευτή.

«Ακόμη δεν έχουμε ενημερωθεί για τη δικογραφία» λέει η Σταματίνα Μαλλά, η μια εκ των τριών συνηγόρων. Και προσθέτει «έχουμε επικοινωνήσει και μας είπαν ότι θα μπορέσουμε να την πάρουμε κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη».

Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν ότι «ο ευρωβουλευτής έλαβε γνώση της καταγγελίας τη Μεγάλη Παρασκευή» τονίζοντας παράλληλα πως ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Όπως τονίζουν, ο Αλέξης Γεωργούλης σκοπεύει να συνεργαστεί με τη βελγική Δικαιοσύνη, στην οποία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, και επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Η κ. Μαλλά σημειώνει πως «ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση. Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια. Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά. Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία, για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του»

Οι καταγγελίες από την Ελένη Χρονοπούλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Χρονοπούλου κατηγορεί τον Αλέξη Γεωργούλη για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο στην εκπομπή Live News, το θύμα κατήγγειλε τον πρώην ηθοποιό στις αρχές του 2020. Η γυναίκα φέρεται να είχε χτυπηθεί από τον κ. Γεωργούλη και μετέβη αρχικά σε φαρμακείο στις Βρυξέλλες.

Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και μετά από σύσταση της φαρμακοποιού μετέβη σε ιατροδικαστική υπηρεσία και την εξέτασε ιατροδικαστής. Μάλιστα από την εξέταση που έγινε, καταγράφηκε η κακοποίηση και διαπιστώθηκαν και καταγράφηκαν ακόμα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η ίδια -λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση και του ονόματός της- αναφέρει σε ανάρτησή της:

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης. Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης.

Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.

Η χθεσινή (Δευτέρα του Πάσχα 17.04.2023) διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων. Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση.

Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

Πληροφορίες πάντως υπάρχουν και για δεύτερη καταγγελία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το 2019 μια κοπέλα από την Θεσσαλονίκη, η οποία έκανε μια μαθητεία στο γραφείο, φαίνεται να ειχε παραπονεθεί ότι υπήρξε μια απόπειρα κακοποίησης από τον κ. Γεωργούλη, ωστόσο όταν ρωτήθηκε από στελέχη του ευρωκοινοβουλίου για το τι έχει συμβεί, δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία. Επιπλέον, ο συνεργάτης του κ. Γεωργούλη που είχε μεσολαβήσει για να δουλέψει εκεί η κοπέλα, έχει επίσης αποχωρήσει από το πλευρό του. Οι βελγικές αρχές ελέγχουν και άλλη μια περίπτωση, που όμως και οι δύο δεν έχουν λάβει νομική μορφή.

«Πόλεμος» των κομμάτων για την υπόθεση Γεωργούλη

Την ίδια ώρα, έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των κομμάτων για την υπόθεση Γεωργούλη.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι«ο κ. Γεωργούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να υποτιμήσουν το γεγονός ως μία δήθεν παρενόχληση, ενώ είναι μία καταγγελία για βαρύτατα ποινικά αδικήματα» , ενώ από την πλευρά του το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μέσω της εκπροσώπου τύπου του κόμματος, Πόπης Τσαπανίδου που μίλησε στην εκπομπή Live News, υπογραμμίζει ότι ο κ. Γεωργούλης απομακρύνθηκε ακαριαία από τη θέση του, όταν έγινε γνωστή η καταγγελία σε βάρος του, καθώς επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν διέρρευσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία της καταγγέλλουσας.

Ταυτόχρονα, ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη θέτει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της που μεταξύ άλλων αναφέρει «Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει το κυβερνών κόμμα.

Πηγή: Νewsit/Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Read More

And More