Αλέξης Γεωργούλης: Διοργάνωσε με επιτυχία την πρώτη του ημερίδα στις Βρυξέλλες! [pics]

Mε πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, διοργανώθηκε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Πέµπτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 09:00, για την Πολιτιστική Προσβασιµότητα των Ατόµων µε Αναπηρία.

Η συγκεκριµένη εκδήλωση εντάσσεται σε µια ευρύτερη προσπάθεια να επισηµανθούν και να αναδειχθούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτοµα µε αναπηρία κατά την πρόσβαση σε πολιτιστικούς χώρους αλλά και στον πολιτισμό ως επιλογή σταδιοδρομίας.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει συγκεκριμένες προτάσεις, καλές πρακτικές και να εντοπίσει τις προβληματικές φέρνοντας μαζί ειδικούς, εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους ΑμεΑ και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Η εκδήλωση έγινε στην Αίθουσα ASP1 G2 και μεταδόθηκε live στο διαδίκτυο στο site της gue/ngl, ενώ όποιος επιθυμούσε μπορούσε να παρακολουθήσει τη συζήτηση και στο twitter, κατά τη διάρκεια της ηµερίδας, ακολουθώντας το hashtag #AccessToCulture.

Αξίζει να σημειωθεί πώς την ημερίδα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά οι 5 νικήτριες που αναδείχθηκαν μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα από τους επίσημους λογαριασμούς του.

Read More