Αλέξης Γεωργούλης: Οι πρώτες αντιδράσεις σε τηλεόραση και διαδίκτυο μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου

Ο Αλέξης Γεωργούλης τη Δευτέρα του Πάσχα ανακοίνωσε πως υπέβαλλε αίτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής του ασυλίας και παραίτησης του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά από την καταγγελία που δέχτηκε για σεξουαλική παρενόχληση.

«Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του.

Η γυναίκα η οποία κατήγγειλε τον ηθοποιό – ευρωβουλευτή, είναι η Ελένη Χρονοπούλου δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Αποκλειστικές πληροφορίες για την καταγγελία που έκανε η Ελένη Χρονοπούλου εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη έδωσε η εκπομπή T-live, στον Alpha και η Λώρα Ιωάννου.

Αλέξης Γεωργούλης – Οι πρώτες αντιδράσεις στον τηλεοπτικό αέρα

Σταματίνα Τσιμτσιλή

H παρουσιάστρια του Happy Day αναφέρθηκε στο θέμα, προβάλλοντας την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή της ο Αλέξης Γεωργούλης τον περασμένο Οκτώβριο: «Έβγαλε την ανακοίνωση εκ των υστέρων, ενώ ήξερε ότι υπάρχει η καταγγελία τρία χρόνια πριν. Είναι σαν να λέει ότι τώρα το έμαθε», τόνισε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Και πρόσθεσε: «Εγώ αυτό που έμαθα είναι ότι δεν έπεισαν οι εξηγήσεις του. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει ανοχή σε κάποια πρόσωπα όταν βλέπει ότι ίσως υπάρχει μία άλλη άποψη αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις βίας, κακοποίησης και επίθεσης σε βάρος ενός ανθρώπου φυσικά και δεν πρέπει να υπάρχει ανοχή», είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Κατερίνα Καινούργιου

Η παρουσιάστρια του Alpha ζήτησε διευκρυνίσεις από τους συνεργάτες της σχετικά με την απομάκρυνση του Αλέξη Γεωργούλη από το ΣΥΡΙΖΑ: «Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως ο ίδιος ουσιαστικά τον απομάκρυνε, ενώ εδώ διαβάζουμε ότι παραιτήθηκε ο ίδιος», αναρωτήθηκε η Κατερίνα Καινούργιου.

Και απάντησε ο Γρηγόρης Γκουντάρας: «Ο Γεωργούλης λέει ότι ο ίδιος ζήτησε να παραιτηθεί και να φύγει από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και το ΣΥΡΙΖΑ λέει αποπέμψαμε τον Αλέξη Γεωργούλη. Ο Αλέξης Γεωργούλης μαθαίνει τώρα για την καταγγελία που έγινε το 2020; Φαντάζομαι το γνώριζε».

Φαίη Σκορδά

Και η Φαίη Σκορδά παρουσίασε το θέμα με τους συνεργάτες της κάνοντας το δικό της σχόλιο: «Είναι πολύ άβολο όταν έχεις μία καταγγελία – και ξαναλέω, είναι φερόμενο θύμα και φερόμενος δράστης – αλλά για να ζητηθεί η άρση ασυλίας, υπάρχουν σημαντικά στοιχεία. Και καθόμαστε και συζητάμε για παρατάξεις και χρωματισμούς.  Θα έπρεπε να συζητάμε αν αυτή η κυρία τώρα θα κάνει κάποια μήνυση για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της», ανέφερε η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ.

Άδωνις Γεωργιάδης

Στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον Αλέξη Γεωργούλη και το ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την στάση του Αλέξη Τσίπρα: «Ως προς την υπόθεση αυτή καθαυτή προφανώς κανείς μας δεν μπορεί να λάβει θέση, είναι μια εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, ο κ. Γεωργούλης έχει το τεκμήριο της αθωότητας όπως κάθε κατηγορούμενος.

Ως προς τα πολιτικά ζητήματα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Θέλω να υπενθυμίσω ότι όταν έγινε η καταγγελία κατά του Λιγάδη και η δίωξη κατά του Λιγνάδη όλος ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μια δολοφονία χαρακτήρα και του Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του Μητσοτάκη από την Επίδαυρο μαζί με τον Λιγνάδη και την κ. Γκραμπόβσκι», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή Δεβετζή

Στο πλευρό του Αλέξη Γεωργούλη η Πηγή Δεβετζή η οποία σχολίασε «αστεία» τα δημοσιεύματα μετά την καταγγελία προς τον ηθοποιό – ευρωβουλευτή: «Εντάξει, μιλάμε τώρα είναι γελοία πράγματα αυτά. Δεν πιστεύω τίποτα, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Τον στηρίζω, τον έχω πάρει τηλέφωνο. Δεν πιστεύω τίποτα, είναι αστεία αυτά τα πράγματα».

Η Πηγή Δεβετζή επεσήμανε επίσης: «Νομίζω ότι ο Αλέξης δεν θα δώσει σημασία, είναι τόσο καλό παιδί και φίλος μου. Εντάξει τι να πω… Η καθεμία, δεν ξέρω ποια είναι αυτή που έχει κάνει μία τέτοια καταγγελία, για κάποιο σκοπό έγινε όλο αυτό. Γελάω, τίποτα άλλο», είπε στον ANT1 η Πηγή Δεβετζή.

Δώρα Τσαμπάζη

Με ανάρτησή της στο instagram, η δημοσιογράφος και υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Τσαμπάζη απαντά στα μηνύματα που δέχεται για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη..

«Μου στέλνετε πολλοί για την υπόθεση Γεωργούλη και με ρωτάτε τη γνώμη μου. Ε λοιπόν η γνώμη μου είναι αυτή που ήταν πάντα. Είμαστε πάντα με τα θύματα no matter what. Χωρίς μεν και άλλα. Όταν και αν παραδοθεί λευκός από την δικαιοσύνη θα συζητήσουμε όλα τα υπόλοιπα. Είμαστε με τα θύματα, πιστεύουμε τα θύματα και στηρίζουμε τα θύματα», έγραψε η Δώρα Τσαμπάζη στην ανάρτησή της.

Αλέξης Γεωργούλης – Αντιδράσεις και στο twitter 

Αρκετές αντιδράσεις και στο twitter με τους χρήστες του διαδικτύου να σχολιάζουν την καταγγελία στο πρόσωπο του Αλέξη Γεωργούλη αλλά και τις πολιτικές διαστάσεις που πήρε το θέμα. Το hashtag #Γεωργούλης μετρά περισσότερα από 15 χιλιάδες tweets.

 

 

 

 

 

 

Read More

And More