Αλέξης ή Αντώνης; ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ; Τι λένε τα άστρα για το αποτέλεσμα των εκλογών…

Το σκέφτηκα πολύ όταν μου ζητήθηκε να πάρω αστρολογική θέση και πρόβλεψη για αυτές τις εκλογές, που τόσο αμφίρροπες δείχνουν, ώστε να «φοβίζουν» και τον «μεγάλο μανιτού» της φυλής στη λήψη μιας απόφασης!

Κάπως έτσι οδηγούμαστε στην εκλογική διαδικασία της 17ης Ιουνίου, όπου πλέον έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά κάποιες παραμέτρους. Τα βασικά ερωτήματα που εγείρονται είναι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ; Μνημόνιο ή αντιμνημόνιο; Και το πιο «σοβαρό»: Δραχμή ή Ευρώ; Εδώ θα μου επιτρέψετε, αλλά για τον γράφοντα, το τρίτο και κρισιμότερο των ερωτημάτων παύει να υφίσταται, αφού αφενός το ΕΥΡΩ αποτελεί το μοναδικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ νόμισμα ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΠΗΧΗΣΗ, αφετέρου, ο ίδιος ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ στην συντριπτική πλειοψηφία του δεν επιθυμεί την απομάκρυνσή του ευρώ από τις τσέπες του (τώρα, αν κάποιοι θέλησαν να το απομακρύνουν είναι άλλο κεφάλαιο).

Αλέξης ή Αντώνης; Τι λένε οι αστρολογικοί χάρτες τους;
Ουσιαστικά λοιπόν, το κρίσιμο ερώτημα των εκλογών της 17ης Ιουνίου παραμένει «αριστερά ή δεξιά», Αλέξης ή Αντώνης;

Πάμε να δούμε λοιπόν αναλυτικά τι γίνεται με τα δύο πρωτοπαλίκαρα της πολιτικής σκηνής, με τους χάρτες τους και τα δρώμενα εκείνης της κρίσιμης μέρας:

Καταρχήν θα πρέπει να τονίσουμε, ότι όταν εξετάζουμε έναν αστρολογικό χάρτη, οφείλουμε να ελέγξουμε όλες τις παραμέτρους, είτε κακές είναι αυτές, είτε είναι καλές.

Στον χάρτη του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, την ημέρα των εκλογών ο ΔΙΑΣ, ο πλανητικός ευεργέτης, ο πιο «τυχερός» από τους πλανήτες θα βρίσκεται ΠΑΝΩ στον γενέθλιο ΉΛΙΟ του. Πόσο καλό είναι αυτό το γνωρίζει και κάποιος που οι γνώσεις του περιορίζονται στα βασικά της αστρολογίας. Ουσιαστικά, πρόκειται για την πιο τυχερή όψη που συμβαίνει κάθε δώδεκα χρόνια και φέρνει τύχη σε κάθε επίπεδο. Παρατηρώντας αυτή και μόνο την όψη, θα μπορούσαμε αβίαστα να πούμε ότι ο ΣΑΜΑΡΑΣ είναι τυχερός εκείνη την ημέρα! ΤΥΧΕΡΟΣ όμως ως προς τι;; Να αναλάβει την τύχη μιας χώρας που βρίσκεται δύο βήματα μετά το γκρεμό; Ή να αφήσει την «τύχη» του να «δουλέψει» για λίγο αργότερα; χχχμμμμμμμ: Μην ξεχνάμε ότι η προηγηθείσα έκλειψη στις 21 Μαΐου ήταν ηλιακή, επάνω στο γενέθλιο Ήλιο και τον Άρη του και συνεχίζει να τον απασχολεί…. Στα πλην του χάρτη του αρχηγού της ΝΔ το τετράγωνο του Ποσειδώνα με τον Ήλιο του, που για πολύ καιρό θα βρίσκεται σε «δράση», ΘΟΛΩΝΟΝΤΑΣ την κρίση του.

Όσοι αστρολόγοι και γνωρίζοντες την δύναμη του Ποσειδώνα, καταλαβαίνουν καλά τι θέλω να πω: Είναι σαν να ανεβαίνεις την Πάρνηθα μια μέρα με ομίχλη-συννεφιά! Η χαμηλή ορατότητα δεν σου επιτρέπει να δεις τις στροφές: ή πρέπει να κόψεις ταχύτητα ή να μην πάρεις καμιά στροφή, χωρίς να είσαι βέβαιος ότι από κάτω δεν είναι γκρεμός.

Οι επιλογές του κυρίου Σαμαρά δεν πείθουν αστρολογικά ότι έχει πεποίθηση τι ακριβώς του συμβαίνει. Ξεκινώντας από την Ντόρα Μπακογιάννη και τη δική της άσχημη ηλιακή επιστροφή (την ημέρα των γενεθλίων της στις 6 Μαίου, που ήταν και ημέρα των προηγούμενων εκλογών, είχαμε Πανσέληνο). Η ευγενέστατη κυρία Μπακογιάννη δυστυχώς φέτος δεν διανύει μια από τις ευτυχέστερες γενέθλιες χρονιές και ως εκ τούτου δεν θα φέρει «γούρι» στην ΝΔ. Όσον αφορά τις μετακινήσεις των βουλευτών του ΛΑΟΣ, χωρίς να εξετάσω την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, θα έλεγα σε απλά ελληνικά, δικαιολογώντας την λύπη του κυρίου Καρατζαφέρη : «Είδε ο Θεός το άδικο και έκλεισε το μπακάλικο»!

Τίποτα ωστόσο δεν είναι τυχαίο! Περνώντας στο ωροσκόπιο του κυρίου ΤΣΙΠΡΑ, εντύπωση κάνει η πλανητική έμφαση στο ζώδιο του Καρκίνου (πατρίδα, οικογένεια), με την ΑΦΡΟΔΙΤΗ στην όγδοη μοίρα να πρωτοστατεί και να «δέχεται» τα πυρά του Ουρανού και του Πλούτωνα!

Μια σειρά από ήσσονος σημασίας πλανητικές διελεύσεις, φέρνουν τους δύο πολιτικούς «διεκδικητές» της εξουσίας να «μαστιγώνονται» από δύσκολες πλανητικές διελεύσεις, την ίδια ώρα που δέχονται εξαιρετική εύνοια από θετικότατες αστρολογικές όψεις!

ΩΣΤΟΣΟ, ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ: Νικητής είναι εκείνος που θα έχει την ικανοποίηση ανάληψης μιας «αμφίβολης» εξουσίας ή την ανακούφιση από το «χάσιμο» και την αποφυγή της στενής επαφής με την «καυτή πατάτα»;

Σε λεπτομερή ανάλυση των χαρτών του ΣΑΜΑΡΑ και του ΤΣΙΠΡΑ όλα δείχνουν να παίζονται στο «παρά πέντε», καθώς την ημέρα των εκλογών η Σελήνη θα περνά από τον Ταύρο στους Διδύμους, εντείνοντας την «θολούρα» του Ποσειδώνα και προσθέτοντας στοιχεία «θρίλερ» για εκείνο το βράδυ. Σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζει το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή»!

Ωστόσο όλα δείχνουν ότι ο «λιγότερο ευνοημένος» αυτή τη στιγμή από τα άστρα (και σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε λόγω ότι είναι άγνωστη η ακριβής ώρα γέννηση τους), θα μπορούσε τελικά να αποδειχθεί «κερδισμένος» από τις κάλπες. Έτσι και αλλιώς, ο νικητής των εκλογών θα έχει να αντιμετωπίσει μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση αμέσως μετά τις εκλογές, με τον ερχομό του καταστροφικού τετραγώνου Ουρανού – Πλούτωνα!

Στην αλλαγή της ημέρας, υπάρχουν αστρολογικοί δείκτες, που αναδεικνύουν μάλλον πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ!

Καθώς μια ανατροπή σημαίνει πολλά που έπονται για ανάλυση, θα επανέλθουμε!

Από τον αστρολόγο Γιώργο Ματσάγγο

Read More

And More