Αλέξης Κούγιας: Ο Δημήτρης Καραντζάς για τη δήλωσή του -“Η φράση “επαγγελματίες” ομοφυλόφιλοι προσβάλει συλλήβδην τους ομοφυλόφιλους”

Ο Αλέξης Κούγιας απέστειλε στους δημοσιογράφους επιστολή, ενημερώνοντας και επίσημα ότι αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη. Μια φράση όμως από τη δήλωσή του προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και ήταν η εξής : “Όσον αφορά τους δήθεν μάρτυρες που δήθεν επιβεβαιώνουν γεγονότα, πρόκειται για «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους”.

Οι άνθρωποι της τέχνης έγιναν έξαλλοι με την συγκεκριμένη δήλωση και ανάμεσα σε αυτούς ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζάς που έχει δημόσια τοποθετηθεί στις τελευταίες συγκλονιστικές εξελίξεις αλλά και στη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, παίρνοντας σαφή θέση υπέρ των θυμάτων.

Διάβασε την ανάρτηση του

“Σήμερα ειπώθηκε η φράση “επαγγελματίες» ομοφυλόφιλοι , οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους” – τοποθέτηση η οποία προσβάλει την προσωπικότητα των μαρτύρων , γενικεύει επικίνδυνα και προσβάλει συλλήβδην τους ομοφυλόφιλους.


Και θυμήθηκα μια άλλη τοποθέτηση για τον αείμνηστο συγγραφέα : “ερωτική επιλογή «αντιαισθητική» και «παρά φύση», χαρακτηρίζοντας τον Μένη Κουμανταρέα «μέγιστο καλλιτέχνη, διεστραμμένο άνθρωπο» και «εκμαυλιστή» και μετατρέποντας τους θύτες σε θύματα, δικαιολογώντας μάλιστα πρακτικές αυτοδικίας. «Η πράξη του κατηγορούμενου μπορεί να έσωσε πολλά παιδιά, αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμένα αν μου το ’χε κάνει ο αείμνηστος, θα του είχα κόψει και τα γεννητικά όργανα και τα χέρια και τα πόδια», είχε πει.”

 

Read More

And More