Αλίκη Θεοφιλόπουλος: H Ελληνίδα animator της Disney έρχεται στην Αθήνα!

Έρχεται στην Ελλάδα από τον μαγικό κόσμο της Disney. Η Αλίκη Θεοφιλόπουλος θα είναι μία από τις ομιλήτριες του TEDxAthens που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου -για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας- στο Θέατρο Παλλάς. Η σκηνοθέτις, σχεδιάστρια, παραγωγός και συγγραφέας κινουμένων σχεδίων στη Walt Disney Television Animation “κρύβεται” πίσω από τις ταινίες “Ταρζάν”, “Μουλάν” και “Ηρακλής”. Μπορεί να μην ξέραμε το πρόσωπό της, μέχρι τώρα, αλλά έχουμε σίγουρα γνωρίσει το έργο της.

Σκηνοθετεί, γράφει σενάρια, ζωγραφίζει και δανείζει τη φωνή της σε κινούμενα σχέδια της Disney ΤV και σίγουρα κουβαλάει μια τεράστια εμπειρία την οποία είναι διατεθειμένη να μοιραστεί με το κοινό που θα βρεθεί στο TEDxAthens. Το TLIFE θα είναι εκεί για να σου μεταφέρει όλο το κλίμα από την εκδήλωση που έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Περισσότεροι από 15 ομιλητές, 5 performances, συναρπαστικά workshops και πολλές εκπλήξεις συνθέτουν το 7ο κατά σειρά ετήσιο ραντεβού της πόλης, το TEDxAthens 2016. Με κεντρικό θέμα τις “Αφετηρίες / Origins“, φέτος θα μας ταξιδέψει σε διαφορετικά σημεία εκκίνησης και θα μας υπενθυμίσει τις “ρίζες” μας.

Ανάμεσά τους και η Αλίκη Θεοφιλόπουλος. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα. Δηλώνει περήφανη που είναι Ελληνίδα και και μάλιστα έχει υιοθετήσει το όνομα “alikigreekly” για την oline persona της. Βέβαια, δεν μιλάει ελληνικά αλλά έχει ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα καταγωγής της.

Ταξιδεύει στην Ελλάδα όσο πιο συχνά μπορεί για να βλέπει και τους συγγενείς της αλλά και για επαγγελματικούς λόγους. Πριν λίγους μήνες βρέθηκε στη Σύρο. Ήταν μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινουμμένων Σχεδίων και Αγορά Animasyros 8, παρέδωσε masterclass για τη δουλειά της, στην οποία έγινε αφιέρωμα, και παρακολούθησε δείγματα δουλειάς Ελλήνων animators

Ποια είναι η Αλίκη Θεοφιλόπουλος

Γεννημένη στο San Diego από Έλληνες γονείς (ο πατέρας της είναι από την Πάτρα και η μητέρα της από τη Θεσσαλονίκη), ζει στο Λος Άντζελες με τα δύο της παιδιά. Πολλές φορές οι συμβουλές τους πολύ χρήσιμες για τη δουλειά της. Άλλωστε το έργο της απευθύνεται σε παιδιά, μικρά και μεγάλα.

Η καριέρα της στην Disney ξεκίνησε το 1995. Στα πρώτα της βήματα σκηνοθέτησε τις κινηματογραφικές παραγωγές “Ηρακλής”, “Ταρζάν” και “Πλανήτης των Θησαυρών”. Έχει δουλέψει και για τις αγαπημένες επίσης ταινίες “Μουλάν” και “Φαντασία 2000”.

Το 2002 συνέχισε την επαγγελματική της πορεία στον χώρο της τηλεόρασης.

Το 2010 ήταν υποψήφια για βραβείο Emmy με το τραγούδι “Come Home Perry”, το οποίο έγραψε για την τηλεοπτική σειρά “Phineas and Ferb”.

Τα τελευταία χρόνια, έχει σκηνοθετήσει τα κινούμενα σχέδια Doctor Lollipop, τα οποία το 2014 ήταν υποψήφια στα βραβεία Annecy και έχει γράψει τα πολυβραβευμένα μικρού μήκους κινούμενα σχέδια Disney Mickey Mouse.

Είναι, επίσης, η δημιουργός του “Unnamed Project” και η δημιουργός και συμπαραγωγός δύο επεισοδίων, του “Yaki and Yumi” και του “Girls on the GO!” για το “Random! Cartoons”.

Πλέον, σκηνοθετεί μια νέα σειρά κινουμένων σχεδίων για τη Disney που ονομάζεται “Descendants: Wicked World”, μια σειρά που ακολουθεί τους απογόνους των διασημότερων villains της Disney.

Το ερχόμενο Σάββατο μας δίνει ραντεβού στο TEDxAthens για να μιλήσει για τις ρίζες των κινουμένων σχεδίων.


Παρακάτω όλη τη λίστα με τους ομιλητές:

1. Ingrid Stange – Scandinavian Educational System, explained
2. Claire Burge – The Future of Work
3. Mark Haider – How technology can make our lives easier
4. Carl Miller
5. Giorgos Prevelakis
6. Soti Triantafyllou
7. Alexandra Antonopoulou – Folklore fairytails
8. George Pittas – Food Chain and origins
9. Omada Aigaiou – Vassilis Tsipas
10. Judit Neurik – The origins of ISIS
11. Faramerz Dabhoiwala – The origins of sex
12. Alki Zei
13. Aliki Theofilopoulos – Animator / Disney
14. Tasos Frantzolas – Why Bass Matters
15. Manolis Dermitzakis – Imperfect DNA / Make the most of your DNA
16. Vaggelis Avgoulas – Love, Sex, Dating (People with Disalbilities)
17. Dimitris Xygalatas – Extreme rituals
18. Guy Goldstein – The role of cyberwar in global geopolitics

Λίγα λόγια για το TED και το TEDx

Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στις Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν. Ξεκίνησε ως τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια το 1984 και συνεχίζεται και στη Μεγάλη Βρετανία (TEDGlobal). Το ΤΕD είναι μια ετήσια εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που μοιράζονται τις ιδέες και τις πράξεις τους (έχουν συμμετάσχει μεταξύ άλλων οι BillClinton, AlGore, RichardDawkins, BillGates, LaryPage, SergeyBrin).

ΤΕD σημαίνει Tεχνολογία, Ψυχαγωγία, Τέχνη, (Technology, Entertainment, Design) αλλά επεκτείνεται και σε ένα πιο ευρύ φάσμα το οποίο προσφέρει γνώση και έμπνευση από στοχαστές που ασκούν αποφασιστική επιρροή και την ευκαιρία σε μια κοινότητα από ανθρώπους που διψούν για το καινούριο, να συναναστραφούν και να ανταλλάξουν ιδέες. TEDx (το x σημαίνει εκδήλωση που οργανώνεται ανεξάρτητα) είναι ένα πρόγραμμα από τοπικές εκδηλώσεις οι οποίες οργανώνονται από ομάδες εθελοντών.

Η εκδήλωση ακολουθεί τις προδιαγραφές του TED και πυροδοτεί βαθιές συζητήσεις και συνδέσεις μέσω των ομιλητών και των βίντεο των ομιλιών που προβάλλονται στις ιστοσελίδες του TED και των τοπικών TEDx. Σήμερα υπάρχουν περίπου 11.000 TEDxεκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ το TEDxAthens είναι ένα από τα 5 μεγαλύτερα.

Λίγα λόγια για το TEDxAthens

Το TEDxAthens ξεκίνησε την δράση του το 2009 και είναι μία από τις πρώτες TEDxεκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στόχος του TEDxAthens, είναι να αναδείξει και να προωθήσει την εμπειρία του TED σε τοπικό επίπεδο, παρουσιάζοντας ομιλητές που εμπνέουν με τις ιδέες, τα οράματα και τα επιτεύγματά τους. Το TEDxAthens 2012 παρακολούθησαν περίπου 1.500 άτομα ενώ το TEDxAthens 2013, 1.400 άτομα.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014, οι ομιλίες του TEDxAthens είχαν πάνω από 3 εκατομμύρια views μέσω του YouTube.

Ετικέτες

Read More

And More