Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αποκάλυψη! Δέσποινα Βανδή και Ντέμης Νικολαΐδης ήθελαν να αγοράσουν το εξοχικό στον Θεολόγο

Αφιέρωμα για το εξοχικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη στον Θεολόγο φιλοξενεί σήμερα στις σελίδες του το περιοδικό Gala.

Ο δημοσιογράφος, Πάνος Ζόγκας μίλησε με συγγενείς και φίλους της αείμνηστης ηθοποιού, οι οποίοι γύρισαν τον χρόνο πίσω και θυμήθηκαν περιστατικά από τα χρόνια όπου η Αλίκη περνούσε τον χρόνο της στον Θεολόγο.

Εκεί θα γίνει και το μέρος όπου θα τραβηχτούν από τον Κλεισθένη οι μοναδικές φωτογραφίες της που την απεικονίζουν να κλαίει σε πλήρη ακυβερνησία. Το Πάσχα του 1975 η Αλίκη Βουγιουκλάκη μόλις είχε χωρίσει από τον Παπαμιχαήλ. Την άνοιξη εκείνης της χρονιάς κανόνισε με το φίλο της και φωτογράφο Κλεισθένη να κάνει μια φωτογράφιση στο εξοχικό της για περιοδικό της εποχής.

Μπαίνοντας στο σπίτι έκπληκτη ανακάλυψε ότι έλειπαν τα πάντα, τα μόνα που είχαν απομείνει ήταν δύο καρέκλες κήπου και το τηλέφωνο. Τα υπόλοιπα έπιπλα τα είχε πάρει ο Δημήτρης για να την εκδικηθεί. «Ήταν μια άσχημη στιγμή που άφησε τον Κλεισθένη να την απαθανατίσει. Τελικά αυτές οι φωτογραφίες δεν είδαν μέχρι το θάνατό της το φως της δημοσιότητας, γιατί η Αλίκη Βουγιουκλάκη μπορεί να είχε απελευθερωθεί, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να μοιραστεί μια στιγμή όπου λύγισε, μια στιγμή όπου έχει χάσει το παιχνίδι.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στις φωτογραφίες αυτές είναι για πρώτη φορά μια απελπισμένη γυναίκα αντιμέτωπη με μεγάλες δοκιμασίες, κλαίει και είναι έτοιμη να καταρρεύσει. Δεν χαμογελάει, δεν ποζάρει, δεν κοιτάει το φακό, δεν προσποιείται. Αυτές οι φωτογραφίες θεωρούνται συλλεκτικές» λέει συγγενής της.

Φίλος της που σύχναζε στο σπίτι στο Θεολόγο περιγράφει στο Gala: «Υπήρχε το κυρίως σπίτι, μπροστά μια μεγάλη πισίνα και κάτω οι ξενώνες. Στο κυρίως σπίτι έμενε αποκλειστικά μόνο η ίδια με τον εκάστοτε σύντροφό της, ενώ οι καλεσμένοι έμεναν στους ξενώνες. Εκεί έχουν φιλοξενηθεί από τον Φασουλή και τον Λαζόπουλο μέχρι τη Μαριάννα Λάτση και τον Νίκο Κούρκουλο. Μετά το θάνατό της πολλοί θέλησαν να το αγοράσουν. Ακόμη και η Δέσποινα Βανδή με τον Ντέμη Νικολαϊδη είχαν πάει να το δουν το 2003, αλλά τελευταία στιγμή αποφάσισαν να μην επενδύσουν».

Όπως αναφέρεται στο Gala, η τελευταία επιθυμία της Αλίκης Βουγιουκλάκη ήταν αν φύγει από το νοσοκομείο και να περάσει στο Θεολόγο τις τελευταίες μέρες της ζωής της. Τελικά, δεν τα κατάφερε.

Read More

And More