Aλίκη Βουγιουκλάκη: Δυο σπάνιες φωτογραφίες από την μοναδική ταινία που δεν είχε εισπρακτική επιτυχία!

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μέσα από τη Φίνος Φιλμ είχε προσπαθήσει να κάνει διεθνή καριέρα με την ταινία “Αliki my love”, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν ένα καλοκαίρι στην Ίο. Ο γνωστός συλλέκτης, Άρης Λουπάσης δημοσιεύει σήμερα δυο σπάνιες φωτογραφίες της Αλίκης στο νησί όπου την αποθεώνουν οι κάτοικοι αλλά και από την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο.

Ωστόσο η ταινία δεν είχε την αναμενόμενη εισπρακτική επιτυχία στο εξωτερικό αλλά η Αλίκη δεν πτοήθηκε παρ΄ότι στεναχωρήθηκε αφού στην Ελλάδα συνέχιζε να είναι το πιο λαμπρό αστέρι!

Ο Άρης Λουπάσης γράφει:

Η Αλίκη σε μια σπάνια φωτο (αριστερά) κατά την διαμονή της το καλοκαίρι του 1962 στην πανέμορφη Ιο για τα γυρίσματα της ξενόγλωσσης ταινίας της “Aliki my love”. Είναι τέτοια η αγάπη των κατοίκων του νησιού στο πρόσωπο της που προσπαθούν να την εκδηλώσουν με κάθε τρόπο όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Η αγαπημένη ηθοποιός περνάει ένα υπέροχο καλοκαίρι όπου παρά τα εξαντλητικά γυρίσματα απολαμβάνει τον ήλιο, τις υπέροχες παραλίες και την ζεστή φιλοξενία των ντόπιων. Η ταινία συμπαραγωγή του Φινου και μιας Βρετανικής εταιρείας, διαφημίζεται με στόχο την διεθνή αγορά ως “ένα ποίημα στα άσπρα νησιά του Αιγαίου”, με την Αλίκη ηλιοκαμμενη να ερμηνεύει τα υπέροχα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

Οι λαμπερές πρεμιέρες γίνονται τον Ιούνιο του ’63 στο Λονδίνο και τον Μάρτιο του ’64 στην Αθήνα, με την Αλίκη να κλέβει κυριολεκτικά την παράσταση. Στην σπάνια φωτο (δεξιά), στην πρεμιέρα του Λονδίνου την συγχαίρει για την ερμηνεία της η Norma Ann Sykes γνωστή με το όνομα Sabrina, εκρηκτικό μοντέλο και τηλεοπτική περσονα στην Βρετανική τηλεόραση σε σειρές της εποχής. Στο εξωτερικό η ταινία προβάλλεται με τον τίτλο “Aliki my love”, στην Ελλάδα “Αλίκη” και σε Ισπανοφωνες χώρες “Aliki Mi Amor”, δεν καταφέρνει όμως να έχει την αναμενόμενη εισπρακτική επιτυχία για την διεθνή αγορά και αναλογικά με τα προηγούμενα ρεκόρ της Αλικης. Ο Φινος την αποσύρει και δεν προβάλλεται ποτέ ξανά, με τον ίδιο όπως αναφέρεται, στο βάθος να επιθυμούσε αυτό το αποτέλεσμα καθώς χάνοντας από την εταιρεία του το “πιο δυνατό χαρτί” και ένα πρόσωπο που πίστεψε και αγάπησε ως καλλιτέχνη, το κόστος θα ήταν μεγάλο. Η Αλίκη σε συνέντευξη της αποδίδει την μη αναμενόμενη επιτυχία σε λάθος των συντελεστών να δημιουργησουν μια κακή αντιγραφή της “Μανταλενας”.Το γεγονός αυτό δεν την πτοεί καθώς βλέπει την καριέρα της στην Ελλάδα να εκτοξεύεται στην κορυφή με ασύλληπτες επιτυχίες. Ίσως το φανατικό της κοινό που χρονια πιστά την ακολουθεί, “να συνωμοτησε τότε με ένα δικό του μαγικό τρόπο” για να την κρατησει στην Ελλάδα και να την απολαμβάνει μοναδικά και ξεχωριστά όπως ακριβώς υπήρξε και εκείνη.

πηγή φωτο: Instagram @arisloupasis

Read More

And More