Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η σπάνια φωτογραφία, το τάμα και η πολύωρη προσευχή της για να μείνει έγκυος!

Μπορεί να έγινε η εθνική σταρ της Ελλάδας αλλά η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν κι αυτή μια γυναίκα όπως όλες οι άλλες ευαίσθητη, με αδυναμίες και προβλήματα. Η Αλίκη προσπαθούσε για καιρό να μείνει έγκυος χωρίς αποτέλεσμα και εκτός από τη βοήθεια του γιατρού της, ζήτησε τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας. Ο Συλλέκτης Άρης Λουπάσης δημοσίευσε σήμερα μια σπάνια φωτογραφία με τη γιαγιά και τη μητέρα της Αλίκης στο μαιευτήριο κρατώντας τον νεογέννητο Γιάννη στην αγκαλιά της.

Διάβασε την περιγραφή του για το τάμα αλλά και την πολύωρη προσευχή της πριν μείνει έγκυος!

Τέσσερις γενιές της οικογένειας της Αλικης μαζί, σε μια τρυφερή και σπάνια (με την γιαγιά της) φωτογραφία, στο δωμάτιο του Μαιευτηριου Αθηνών στις 4 Ιουνίου του 1969 όπου γίνεται Μητέρα στον μονακριβο γιο της Γιάννη. Στην φωτο η Αλίκη με τον Δημήτρη και το νεογέννητο μωρό, η μητέρα της Εμυ Βουγιουκλάκη (δεξιά) και η Γιαγιά της (κέντρο) κ. Μ. Κουμουνδουρου (απογονη της οικογένειας Αλέξανδρου Κουμουνδουρου, Πρωθυπουργού της Ελλάδος). Τον Αύγουστο του ’68, η μεγάλη επιθυμία και λαχτάρα της να αποκτήσει παιδί μετά από πολλές προσπάθειες, την οδηγεί με την Μητέρα της στην Παναγία της Τήνου να προσκυνήσει. Όπως λέγεται, λίγο πριν μπει στην εκκλησία μια μαυροντυμενη και ξυπόλυτη γυναίκα κρατώντας ένα παιδί στην αγκαλιά, την συμβουλεύει να προσευχηθει “όσο περισσότερο αντέχει η ψυχή της” και πριν προλάβει η Αλίκη να μιλήσει στην Μητέρα της, η γυναίκα αυτή έχει εξαφανιστεί απο τον χωρο γεγονός που προκαλεί απίστευτη έκπληξη και στις δύο. Όπως η ίδια εκμυστηρευεται στους δικούς της ανθρώπους αργότερα, βαθιά μέσα της πιστεύει πως είναι το όραμα της Παναγιάς που ήταν πάντα και η προστάτιδα της..Προσεύχεται μόνη για δεκατέσσερις ολόκληρες ώρες και βγαίνοντας από τον Ναό αισθάνεται απίστευτη γαλήνη και συγκίνηση. Λιγους μήνες μετά η πολυπόθητη εγκυμοσύνη είναι πλέον πραγματικότητα.

Το γεγονός της γέννησης προκαλεί “χαλασμό” στα ΜΜΕ με δεκάδες πρωτοσέλιδα, εξώφυλλα, αφιερώματα και συνεντεύξεις για αρκετό καιρό. Τον Αύγουστο του ’69 εκπληρώνει το τάμα της ένα ολόχρυσο καντήλι στον Αγιο Νικολαο στον Πλάτανο Ναυπακτιας, γενέτειρα του γυναικολόγου της Ν. Παπανικολάου ο οποίος την βοήθησε απίστευτα να αποκτήσει παιδί καθώς και σε όλη την διάρκεια της δύσκολης εγκυμοσύνης, ακολουθώντας μετά μεγάλο γλέντι με παραδοσιακούς χορούς με όλους τους κατοίκους του χωριού. Η Αλίκη διανύει την ομορφότερη περίοδο της ζωής της και καμιά επιτυχία, χειροκρότημα και θεατρικός ή κιν/κος της ρόλος δεν μπορεί πλέον να συγκριθεί με τον πιο σημαντικό, τον πιο ανθρώπινο και τον πιο αληθινό..Τον ρόλο της Μάνας..

Read More

And More