Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Live News: «Έκλαιγα εγώ, έκλαιγε ο κόσμος από τα μπαλκόνια»

Η μεγάλη τραγουδίστρια, είπε ότι η κινούμενη αυτή συναυλία ήταν δική της ιδέα και έκανε την πρόταση στον δήμαρχο Αθηναίων ζητώντας του να υλοποιηθεί με τον πιο ασφαλή τρόπο.

«Μέσα σε αυτές τις 44 μέρες μου πέρασαν πολλές σκέψεις από το μυαλό μου για να κάνω κάτι και να δώσω χαρά και αισιοδοξία. Να πάω εγώ στον κόσμο και το ζήτησα από τον Δήμαρχο Αθηναίων να το υλοποιήσουμε με τον πιο ασφαλή τρόπο. Δική μου ιδέα, δική μου σκέψη και δική μου η ευθύνη. Ήταν μόνο 3 μουσικοί πάνω στην πλατφόρμα σε 2,5 μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλο. Ήμουν πάνω από 3 ώρες πάνω στον φορτηγό. Πήγαμε σε όλη την Αθήνα», είπε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Και συνέχισε: «Δεν σκέφτηκα ποτέ ούτε τον ήλιο, ούτε και την ταλαιπωρία. Η δική μου σκέψη είναι όπως τα λόγια του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου: “Γιατί εμείς δὲν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ᾿ τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο”. Ήθελα να δώσω χαρά και αισιοδοξία στους πολίτες και αισθάνθηκα ασύλληπτα συναισθήματα. Ό,τι και να σας πω ωχριά στην πραγματικότητα. Έμειναν στην καρδιά μου και στην ψυχή μου. Να βλέπω τον κόσμο να βγαίνει με τις πυτζάμες στα μπαλκόνια. Άνθρωποι άφηναν τις τσάντες του σούπερ μάρκετ για να μας χαιρετίσουν. Μας πετούσαν λουλούδια από τα μπαλκόνια και να σημειωθεί ότι φυσικά δεν σταματήσαμε πουθενά. Είδα και πολύ κόσμο σε μια λαϊκή αγορά και σκέφτηκα ότι παραείναι πολλοί».

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μίλησε με τα συναισθήματα να την πλημμυρίζουν για το πέρασμα που έκανε από τα νοσοκομεία λέγοντας ότι ήθελε να ευχαριστήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

«Αυτό που ζήσαμε στην πλατφόρμα δεν περιγράφεται με λέξεις κι εγώ έκλαιγα για κάποια στιγμή και σταματούσα να τραγουδώ και ο κόσμος έκλαιγε από τα μπαλκόνια. Η εικόνα που με λύγισε ήταν και στα 2 νοσοκομεία όταν είδα γιατρούς και νοσηλευτές και ασθενείς να βγαίνουν στα μπαλκόνια κουνώντας μας μαντήλια. Ήταν έκρηξη ζωής σαν να έβγαινε ήλιος έξω από τα μπαλκόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι οι 3,5 ώρες στην Αθήνα και στα 2 νοσοκομεία ήταν δική μου σκέψη και η ανιδιοτελής προσφορά στον κόσμο. Αναφερόμενη στην γκρίνια και την κριτική που ακούστηκε είπε: «λυπάμαι που έγινε focus μόνο στην Ηρώδου Αττικού γιατί αφορούσε όλη την Αθήνα, από τον οδοκαθαριστή μέχρι τον πρωθυπουργό».

Και κατέληξε στέλνοντας το πιο ωραίο μήνυμα: «Την τέχνη την χρειαζόμαστε. Κι εγώ την χρειάζομαι και οι συμπολίτες μου γιατί δίνει αισιοδοξία και κάνει τον κόσμο να χτίζει όνειρα».

Πηγή Newsit.gr

Read More

And More