Αλμπέρτο Μποτία: Μιλά πρώτη φορά για τον γιο του – «Η πατρότητα με έκανε να δω τη ζωή με διαφορετικά μάτια»

Μια σπάνια συνέντευξη παραχώρησε ο Αλμπέρτο Μποτία στη δημοσιογράφο, Σοφία Αλατζά και στην εκπομπή της στο Youtube, «Μπαλατζά».

Ο γνωστός ποδοσφαιριστής και σύντροφος της Ελένης Φουρέιρα που φέτος πήρε μεταγραφή στην ομάδα της Κηφισιάς, μεταξύ άλλων, μίλησε για τον νέο του ρόλο ως πατέρας, αλλά και για την καθημερινότητά του στην Ελλάδα.

Πώς είναι ο Αλμπέρτο Μποτία εκτός γηπέδου;
Είμαι πολύ θετικός άνθρωπος, προσπαθώ να τα πηγαίνω καλά με όλους και όλα, σέβομαι όλο τον κόσμο. Τώρα πλέον προσπαθώ να δώσω ένα καλό παράδειγμα ως πατέρας στον γιο μου, όπως μου δίδαξε και μένα η οικογένεια μου. Θέλω να είμαι κάθε μέρα καλός άνθρωπος και να βελτιώνομαι.

Η πατρότητα σε άλλαξε ως άνθρωπο;
Με έκανε να δω τη ζωή με διαφορετικά μάτια, να δίνω μεγαλύτερη προσοχή στον γιο μου, στην οικογένεια μου και να είμαι πάντα εκεί, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Δεν αποσυνδέεσαι, είναι πολύ δύσκολο να αποσυνδεθείς όταν είσαι πατέρας και η αλήθεια είναι ότι από αυτή την έννοια έχω αλλάξει. Με το καθημερινό πρόγραμμα της προπόνησης από αποσυγκεντρώνεσαι λίγο, αλλά έχεις πάντα στο μυαλό σου την οικογένεια.

Τι σου αρέσει πιο πολύ εδώ στην Ελλάδα;

Μοιάζει πολύ με την Ισπανία, μου αρέσει ο καιρός, οι άνθρωποι. Έχω μεγαλώσει σε προσωπικό επίπεδο εδώ στην Ελλάδα, δημιούργησα την οικογένειά μου και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ.

Πώς κυλά μια τυπική μέρα σου στην Ελλάδα;

Τώρα με το πρόγραμμα που έχουμε, ξυπνάω, τρώω πρωινό, ετοιμάζομαι για την προπόνηση με την Κηφισιά, περνάμε κάποιες ώρες εδώ στην προπόνηση και μετά επιστρέφω στο σπίτι και απολαμβάνω την οικογένειά μου όσο περισσότερο, γιατί αυτό εύχομαι και θέλω τώρα και το βράδυ ξεκουράζομαι και προετοιμάζομαι για την επόμενη μέρα.

Τι σε έκανε να αποδεχτείς την πρόταση της Κηφισιάς; Μια ομάδα που ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην πρώτη κατηγορία.

Είχα προτάσεις από το εξωτερικό, αλλά η πρόθεσή μου ήταν να μείνω στην Ελλάδα, για να απολαύσω την οικογένειά μου. Η Κηφισιά από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή ενδιαφερόταν για μένα, μιλήσαμε και συμφωνήσαμε. Τόσο εγώ, όσο και οι άνθρωποι της ομάδας είμαστε χαρούμενοι για αυτή τη συμφωνία.

Δες περισσότερα στο παρακάτω βίντεο:

Read More

And More