Αμαλία Κωστοπούλου: Η ιδιαίτερη ανάρτησή της για την προστασία του περιβάλλοντος

Αμαλία Κωστοπούλου: Η ιδιαίτερη ανάρτησή της για την προστασία του περιβάλλοντος | tlife.gr

Η Αμαλία Κωστοπούλου με αφορμή την Ημέρα της Γης που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 22 Απριλίου, έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα στους διαδικτυακούς της φίλους. Η μεγαλύτερη κόρη της Τζένης Μπαλατσινού και του Πέτρου Κωστόπουλου, μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο Berkley στην Καλιφόρνια, μένει πλέον μόνιμα στην Αμερική όπου και εργάζεται. Όμως ποτέ δεν ξεχνά την πατρίδα της και όταν δεν έχει υποχρεώσεις έρχεται στην Ελλάδα και περνά όμορφες στιγμές με τους γονείς της και τα αδέρφια της.

Η 21χρονη καλλονή που είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα αφορούν το περιβάλλον, χθες το απόγευμα έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram για την Ημέρα της Γης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ημέρα της Γης καθιερώθηκε το 1970 στις ΗΠΑ και αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Αμαλία Κωστοπούλου δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες από υπέροχα φυσικά τοπία και έγραψε: “Σταματήστε και αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε. Χαρούμενη Ημέρα στην πιο όμορφη μητέρα γη μας. Είναι σπίτι για εμάς και για όλα τα όμορφα ζωντανά πλάσματα, ζεσταίνει τη ζωή μας με τον ήλιο της, μας κάνει να χαμογελάμε με την ανθοφορία των λουλουδιών την άνοιξη, μας τρέφει, μας δίνει τους ωκεανούς της για να παίζουμε ως παιδιά και να ξεφεύγουμε ως ενήλικες, μας δίνει ζωή και πολλά άλλα! Ωστόσο, την καταστρέφουμε κάθε μέρα. Η ρύπανση των ωκεανών, των ποταμών, των δασών και των ουρανών συμβαίνει απλά επειδή βαριόμαστε να αλλάξουμε τη ζωή μας για λόγους ευκολίας. Οι ημέρες σαν αυτές χρησιμεύουν ως υπενθύμιση για να βγούμε έξω, να πάρουμε μια βαθιά ανάσα, να πούμε ευχαριστώ στον πλανήτη μας και να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να επιστρέψουμε στην απόλαυση της ζωής. Κάθε βήμα βοηθάει. Κάθε ένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά!

https://www.instagram.com/p/BwkRcjKADtO/

Μόνο το 9% των πραγμάτων που ανακυκλώνουμε είναι στην πραγματικότητα ανακυκλώσιμο. Φορέστε περισσότερα ρούχα αντί να ενεργοποιήσετε τη θέρμανση. Ανοίξτε τα παράθυρά σας και χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως πριν ενεργοποιήσετε τους λαμπτήρες σας. Μπορείτε όλοι να απολαύσετε περισσότερο ήλιο. Απενεργοποιήστε τα φώτα σας όταν φεύγετε από ένα δωμάτιο. Κρεμάστε τα βρεγμένα ρούχα σας σε μια απλώστρα ή σε ένα ράφι αντί να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήριο. Χρησιμοποιείστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ. Αυτό είναι πιο αποτελεσματικό και από την προπόνηση με βάρη. Μην χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες στο ταμείο. Αντί αυτού, πάρτε τις δικές σας τσάντες για παντοπωλεία. Αποφύγετε την αγορά πλαστικών συσκευασμένων προϊόντων και επιλέξτε χάρτινη σακούλα. Σταματήστε να αγοράζετε εμφιαλωμένο νερό. Επενδύστε σε προϊόντα καλύτερης ποιότητας που διαρκούν περισσότερο. Επιλέξτε να λαμβάνετε ψηφιακά μηνύματα και ειδοποιήσεις. Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας πριν φύγετε από την εργασία. Χρησιμοποιήστε φιάλες ποτού από ανοξείδωτο χάλυβα (ή τουλάχιστον χωρίς πλαστικό). Χρησιμοποιείστε ξανά τα γυάλινα βάζα. Χρησιμοποιήστε μεταλλικά καλαμάκια που μπορούν να πλυθούν αντί για πλαστικά καλαμάκια μίας χρήσης. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό όταν πλένετε τα πιάτα. Αποθηκεύστε τσάντες και κουτιά δώρου για μελλοντική χρήση. Ανακυκλώστε τις συσκευές σας όταν είστε έτοιμοι να τις πετάξετε. Δώστε τις παλιές συσκευές σας σε σχολεία και άλλα ιδρύματα. Διαβάστε τις αγαπημένες σας εφημερίδες online αντί να διαβάσετε τις χάρτινες εκδόσεις. Υιοθετήστε τα κατοικίδια ζώα. Υπάρχουν τόσα πολλά ορφανά ζώα εκεί έξω που χρειάζονται μια οικογένεια. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τα μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης”

READ more