Αμαλία Κωστοπούλου: Η νέα ζωή της ζωή στην Αμερική, η σχέση με τους επώνυμους γονείς της και η μόδα

Την γνωρίσαμε, παιδί ακόμα, μέσα από τις παπαράτσι καλοκαιρινές φωτογραφίες με τους γονείς της, Τζένη Μπαλατσινού και Πέτρο Κωστόπουλο. Τη θαυμάσαμε ενήλικη πλέον σε fashion events και selfies ενώ σήμερα η Αμαλία Κωστοπούλου σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στο Berkley και ζει στην Αμερική. Μια επιλογή, που όπως η ίδια δηλώνει, είχε κάνει από το δημοτικό! “Ίσως επειδή αυτό σπούδασε ο πατέρας μου, δεν είμαι σίγουρη, πάντως άλλαξα γνώμη”, υποστηρίζει στο περιοδικό Glow. “To Berkley ήταν το καλύτερο από αυτά που με δέχτηκαν. Μελλοντικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι δε σκοπεύω να πολιτικοποιηθώ”, ξεκαθαρίζει.

Πώς ήταν η πρώτη σου επαφή με την Αμερική;
Το πρώτο 4μηνο δεν πέρασα καλά. Είχα κάποιες κακές εμπειρίες συγκατοίκησης. Αλλά και δυσκολίες να βρω παρέες. Είμαι πεισματάρα, όμως. Όταν γύρισα τη δεύτερη φορά, είπα θα προσπαθήσω και δε θα αποσυρθώ στο καβούκι μου, κάτι που έχω την τάση να κάνω. Και πέτυχε γιατί τώρα δεν θέλω να φύγω.

Πώς αποτιμάς τη μέχρι στιγμής παραμονή σου εκεί; Τι είναι αυτό που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση;
Είναι η μεγαλύτερη εμπειρία ζωής που θα μπορούσε να μου τύχει. Είμαι τόσο ευγνώμων στους γονείς μου που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία. Το να μείνεις σ’ έναν ξένο τόπο, όπου δεν ξέρεις κανέναν, για χρόνια σου δίνει τόσα εργαλεία ζωής. Μαθαίνεις γρήγορα να προσαρμόζεσαι, εφόδιο εξαιρετικά σημαντικό για μια ζωή που είναι γεμάτη ανατροπές, που ποτέ δεν πάει όπως τη φανταζόμαστε. Ενώ απολαμβάνω την ανεξαρτησία, ωστόσο υπάρχουν και στιγμές μοναξιάς. Σε αυτές τις στιγμές με ενοχλεί το ότι δεν μπορώ ανά πάσα στιγμή να βρεθώ κοντά στην οικογένειά μου. Είναι πού διαφορετικά από την Ελλάδα. Βρίσκω τις σχέσεις μεταξύ Αμερικάνων πολύ πιο επιφανειακές, ακόμα και τις φιλικές. Οι Έλληνες είμαστε πιο αληθινοί.

Έχεις δύο γονείς επιτυχημένους. Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να χαράξεις ένα μονοπάτι ανεπηρέαστη;
Είναι αδύνατον. Όταν έχεις επιτυχημένους και γνωστούς γονείς ακούς τόσα για αυτούς από όλους γύρω σου, που είτε ακολουθήσεις τον ίδιο δρόμο είτε τον ακριβώς αντίθετο είναι επειδή έχεις επηρεαστεί. Μέχρι στιγμής έχω πατήσει λίγο την άκρη του ποδιού στις καριέρες και των δύο, μία στο μόντελινγκ και μία στο γράψιμο. Κάποιες στιγμές, η εμπειρία τους βοηθάει για το καλύτερο και άλλες με επισκιάζει καθώς είμαι σημείο σύγκρισης.

Η διαχείριση της δημοσιότητας γύρω από το όνομά σου σού έχει δημιουργήσει άμυνες;
Πάρα πολλές. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεθώ με κάποιον την πρώτη στιγμή ή να κάνω φίλο μου κάποιον με τον οποίο δεν έχω κανένα γνωστό. Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος, νιώθω πως οι περισσότεροι κάτι θέλουν από μένα και γι’ αυτό ανοίγομαι πού δύσκολα.

Ποια στοιχεία των γονιών σου θεωρείς ότι έχεις αφομοιώσει;
Από τη μητέρα μου έχω πάρει ότι είμαι αρκετά δυνατή και από τον πατέρα μου την έκφραση σε όλα τα επίπεδα (γέλια)., από τις γκριμάτσες του προσώπου μέχρι τις απόψεις μου ή τον τρόπο που εκφράζομαι. Μου αρέσει να κάνω τα πάντα μαζί τους γιατί περνάω φανταστικά.

Άρα θα υπάρχει κάποια συμβουλή ή στάση ζωής που έχεις υιοθετήσει από τον καθένα…
Το να σκέφτομαι τα πάντα από τη μητέρα μου και το να είμαι αυθόρμητη από τον πατέρα μου. Είναι δύο αλληλοσυγκρουόμενοι τρόποι ζωής. Εγώ τους χρησιμοποιώ και τους δύο.

Σε βλέπουμε να συμμετέχεις σε διάφορα fashion events. Πώς αντιμετωπίζεις τον κόσμο της μόδας;
Δεν είμαι σίγουρη. Ξεκίνησα ως παιχνίδι, αλλά κάθε φορά που το κάνω το γουστάρω, γνωρίζω ταλαντούχο κόσμο, δουλεύω με φανταστικές ομάδες. Μου αρέσει, όμως, και το γράψιμο και το διάβασμα., ψάχνω να βρω έναν τρόπο να τα συνδυάσω, ξεκινώντας από το #ItsAmaliaK, που απευθύνεται σε κοπέλες που τους αρέσουν και τα δύο.

Read More

And More