Αμαλία Μεγαπάνου: Το απαράμιλλο στιλ της πιο κομψής πρώτης κυρίας! Φωτογραφίες

Έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 91 της χρόνια η συγγραφέας Αμαλία Μεγαπάνου, η οποία έμεινε στην ιστορία τόσο από τον γάμο της με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή όσο και από την κομψότητα και το απαράμιλλο στιλ της!

Μια κυρία που παρέδιδε μαθήματα κομψότητας, πανέμορφη, χαμογελαστή, ευγενής και από καλή οικογένεια της Πάτρας, η νεαρή Αμαλία είχε όλα τα προσόντα για να σταθεί στο πλευρό του Κωνσταντίνου Καραμανλή! Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1951, όταν εκείνη ήταν μόλις 22 χρονών και εκείνος ένας ώριμος γοητευτικός άντρας! Λέγεται μάλιστα ότι ντυνόταν στα λευκά και περνούσε κάτω από το μπαλκόνι της για να την κάνει να τον προσέξει… Το ζευγάρι έμεινε κατά τη διάρκεια του γάμου του, στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι!

H Αμαλία τον ακουλούθησε και στην εξορία του στο Παρίσι τη δεκαετία του ΄60. Η σχέση τους όμως κράτησε μέχρι το 1972, όταν και αποφάσισε να πάρει διαζύγιο. Αιτία ήταν η δύσκολη συμβίωση, την οποία παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Καραμανλής.

Όλη η Αθήνα της εποχής είχε να λέει για το μοναδικό στιλ, τη φινέτσα και την κομψότητα της συζύγου του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το 1973 παντρεύεται τον γυναικολόγο Επαμεινώνδα Μεγαπάνο, και κρατάει το όνομά του, με το οποίο έγινε γνωστή και χρησιμοποίησε στη συγγραφική της καριέρα.

 

Η Αμαλία Μεγαπάνου δε μίλησε ποτέ για τον γάμο και τη σχέση της με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ενώ παρέμεινε κομψή και chic και σε μεγαλύτερη ηλικία

Read More

And More