Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω Facebook!

Με έναν διαφορετικό τρόπο φαίνεται πως ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις επόμενες προεδρικές εκλογές της Νιγηρίας, ο Goodluck Jonathan. Κι αυτό γιατί ο Νιγηριανός πρόεδρος αποφάσισε να ενημερώσει για την υποψηφιότητά του, μέσω… Facebook!

Η κίνηση του αυτή είχε ως στόχο να αποσπάσει την προσοχή από μία συγκέντρωση που διεξήγαγε ο κυριότερος αντίπαλός του. Συγκεκριμένα, ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης Ibrahim Babangida, διοργάνωσε μια συγκέντρωση στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούζα στην οποία παρευρέθηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Εκείνη την ώρα ανακοίνωνε στο δημοφιλή μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, την υποψηφιότητα του ο πρόεδρος Jonathan .
“Σήμερα επιβεβαιώνω ότι μετά από ευρείες και εκτενείς διαβουλεύσεις ότι εγώ, ο Goodluck Jonathan με τη βοήθεια του Θεού προσφέρω τον εαυτό μου και τις υπηρεσίες μου στο λαό της Νιγηρίας ως υποψήφιος για τη θέση του προέδρου στις επερχόμενες εκλογές του 2011”, έγραψε στο Facebook.
Ωστόσο, η υποψηφιότητα του φαίνεται πως έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση. ¨οχι γιατί διάλεξε το Facebook για να την ανακοινώσει, αλλά γιατί το κυβερνών κόμμα έχει κάνει συμφωνία, η οποία ορίζει ότι η προεδρία θα πρέπει να εναλλάσσεται κάθε δύο θητείες μεταξύ του κυρίως μουσουλμανικού βορρά και του κυρίως χριστιανικού νότου.

Read More

And More