Ανδρέας Φουστάνος: Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Ανδρέας Φουστάνος: Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος | tlife.gr

Αίσιο τέλος είχε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ντέμης Ντάβαρη στην Espresso, η δικαστική περιπέτεια του Ανδρέα Φουστάνου, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή ύψους 2.500.00 ευρώ και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Οι ποινικές εκκρεμότητες του γνωστού πλαστικού χειρουργού άρχισαν όταν μπήκε στο στόχαστρο του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ). Οι ελεγκτές «ξεσκόνισαν» το δηλωθέντα εισοδήματα, τις καταθέσεις αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία του και διαπίστωσαν μεγάλη απόκλιση μεταξύ των εισοδημάτων που δήλωνε στην Εφορία και των τραπεζικών καταθέσεών του, η οποία δεν δικαιολογούνταν. Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ, ο «μετρ του νυστεριού» φέρεται ότι απέκρυπτε εισοδήματα σε βάθος 13 ετών.

Ακολούθησαν η άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του πλαστικού χειρουργού και η παραπομπή του με βούλευμα σε δίκη για δύο κακουργήματα, με το δικαστήριο ωστόσο να αποφασίζει χθες την απαλλαγή του. Κι αυτό καθώς τα αδικήματα που αντιμετώπιζε έως και το 2010 έχουν πλέον παραγραφεί, ενώ ύστερα από επανέλεγχο που έγινε του καταλογίστηκε τελικά ποσό ύψους 400.000 ευρώ για τα υπόλοιπα έτη, το οποίο κατέλαβε ο χειρουργός των σταρ.

READ more