Ανδρέας Ηλιάδης: Ποιος είναι ο γιατρός «φύλακας – άγγελος» της Τζωρτζίνας

Ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο είναι ο γιατρός φύλακας – άγγελος της Τζωρτζίνας, ο οποίος ξεκίνησε να τη φροντίζει από τον Απρίλιο του 2021, όταν η 9χρονη εισήχθη στο ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο μετά την ανακοπή που υπέστη στο Καραμανδάνειο.

Ποιος είναι ο Ανδρέας Ηλιάδης

Ο Ανδρέας Ηλιάδης είναι ο άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή είχε υποψιαστεί πως κάτι περίεργο συμβαίνει στη Τζωρτζίνα, καθώς ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας που έμπαινε στο νοσοκομείο μετά τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Μετά την πρώτη καρδιακή ανακοπή που έπαθε η 9χρονη, ενώ ήδη δυο παιδιά της οικογένειας είχαν χάσει τη ζωή τους, οι γιατροί από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο ζητούν τη συνδρομή του «Χαμόγελου του Παιδιού», αρχικά σε ένα επίπεδο επικοινωνίας και στήριξης των γονιών χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ανταπόκριση από την πλευρά τους.

Μετά από αυτό, οι γιατροί δηλώνουν πλέον ανοιχτά στο «Χαμόγελο του Παιδιού» πως έχουν κάποιες υποψίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση και η υπηρεσία τους απαντά πως κάτι τέτοιο ανήκει στη δικαιωδοσία των εισαγγελικών αρχών.

Στις 11 Απριλίου του 2021 μετά την ανακοπή, η Τζωρτζίνα εισάγεται με σοβαρή εγκεφαλοπάθεια στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο, με τον Ανδρέα Ηλιάδη να αναλαμβάνει την αποκατάστασή της.

Τότε, η Ρούλα Πισπιρίγκου εξυμνούσε τον Ανδρέα Ηλιάδη τόσο για τη βοήθεια που προσέφερε στην Τζωρτζίνα όσο και σε άλλα παιδάκι. Εκείνος ωστόσο, είχε εκφράσει την ανησυχία του στην ιατροδικαστή που είχε αναλάβει να συντάξει την έκθεση για την  μικρή Ίριδα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η μητέρα φέρεται να είχε ακούσει συνομιλίες της με την ιατροδικαστή κατά τη διάρκεια της οποίας είχε εκφράσει τις ανησυχίες του για τον θάνατο των άλλων δυο παιδιών. Τότε ήταν που ο Μάνος Δασκαλάκης φέρεται να του ζήτησε να μην ασχοληθεί με τις υποθέσεις των άλλων δυο παιδιών παρά μόνο με αυτή της Τζωρτζίνας.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης δε σταματά στιγμή να φροντίζει την Τζωρτζίνα και να κάνει ότι είναι δυνατόν για να συνεχίσει τη ζωή της με τις καλύτερες συνθήκες και συμβουλεύει τους δυο γονείς να επισκεφθούν το Ωνάσειο προκειμένου να της τοποθετήσουν βηματοδότη προκειμένου να προφυλάξουν προληπτικά την καρδιά της.

Έτσι και έγινε. Για επτά μήνες όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι που το παιδί μετά από ένα σοβαρό επεισόδιο το παιδί ξαναμπαίνει στο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της η Τζωρτζίνα έκανε άλλα εννέα επεισόδια και χρειάστηκε να εισαχθεί αρκετές φορές στη ΜΕΘ. Όσο το παιδί βρίσκεται στη ΜΕΘ η κατάστασή της παραμένει σταθερή.

Τότε είναι που ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης θα ζητήσει από την Ρούλα Πισπιρίγκου να καταγράψει σε βίντεο τα επεισόδια του κοριτσιού για να καταλάβει τι συμβαίνει. Μάλιστα, τα βίντεο αυτά βρίσκονται ακόμα στην κατοχή του και αναμένεται να αποτελέσουν σημαντικά στοιχεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας ο Ανδρεάς Ηλιάδης θα δηλώσει: «Είναι τα λεγόμενα ξαφνικά συμβάντα. Κανείς μας δεν το περίμενε για την Τζωρτζίνα. Πιστεύαμε ότι το παιδί το είχαμε ασφαλισμένο. Δεν προμηνυόταν κάτι. Τι να πω. Ακόμη και ο γονιδιακός έλεγχος που έγινε στην οικογένεια δεν έδειξε οτιδήποτε. Δε βρήκαν στο εξωτερικό κάποια γενετική προδιάθεση. Αιφνίδιο συμβάν, αυτή είναι η αιτία. Όμως το περίεργο είναι ότι έχουμε τρία περίεργα συμβάντα σε τρία παιδιά με τραγική κατάληξη στην ίδια οικογένεια».

Δες το βίντεο από το T-live:

Read More

And More