Ανδρέας Μικρούτσικος: Στο πλευρό του αδερφού του, Θάνου – Το τραγούδι που του αφιέρωσε από τη σκηνή [pics]

Σε ένα κατάμεστο θέατρο εμφανίστηκε, το βράδυ της Πέμπτης, ο Θάνος Μικρούτσικος που υποδέχτηκε στο Βύρωνα τους φίλους του. Τους πραγματικούς του φίλους αλλά και το κοινό που τον ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια και του δίνει την αγάπη του, όπως τόνισε και ο ίδιος, κατά κύματα. Στο πλευρό του ήταν όμως και η οικογένειά του: η σύζυγός του, τα παιδιά του και ο αδερφός του, Ανδρέας Μικρούτσικος.Έχοντας περάσει πολλά, ανάμεσα σε αυτά και δύσκολες στιγμές, τα δύο αδέρφια έχουν χτίσει μια πολύ δυνατή σχέση. Ο Ανδρέας δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει τον αδερφό του σε μια τέτοια βραδιά αλλά και σε όλη την περίοδο αυτή που δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Ο Θάνος Μικρούτσικος μοιράστηκε με τον κόσμο το σοβαρό πρόβλημα υγείας δίνοντας μαθήματα δύναμης. Ο κόσμος φάνηκε πως θέλησε να τον στηρίξει τιμώντας τον με την παρουσία του στο ασφυκτικά γεμάτο Θέατρο Βράχων. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης τραγούδησε παρέα με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιώργο Μεράντζα, Κώστα Θωμαΐδη, Μανώλη Μητσιά, Χαρούλα Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα, Χρήστο Θηβαίο, Γιάννη Κότσιρα, Μίλτο Πασχαλίδη, Ρίτα Αντωνοπούλου και Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Η συναυλία ξεκίνησε στις 9 και ολοκληρώθηκε κοντά στα μεσάνυχτα με τον Θάνο Μικρούτσικο να παίζει ακούραστα πιάνο, σε όλη τη διάρκεια, συνοδεύοντας τα τραγούδια που σημάδεψαν και συντροφεύουν τρεις γενιές στις κοινές αγωνίες τους, στους αγώνες τους, αλλά και στις προσωπικές τους στιγμές. Τα τραγούδια που εκφράζουν τον καθέναν από μας ξεχωριστά αλλά και όλους μαζί και καθόλου τυχαία η συναυλία είχε τον τίτλο όσοι περπάτησαν μαζί μου”.

Το TLIFE συνάντησε τα δύο αδέρφια λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η πρώτη από τις δύο sold out συναυλίες (σ.σ. η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί απόψε Παρασκευή, 8 Ιουνίου).  Δίπλα δίπλα, όπως ήταν σε όλη τους τη ζωή. Ο Θάνος Μικρούτσικος, μάλιστα, του αφιέρωσε από τη σκηνή ένα από τα τραγούδια του με αφορμή τα γενέθλιά του. Ο Ανδρέας έκλεισε τα 67 του μία μέρα πριν τη συναυλία.

Το τραγούδι που του “χάρισε” ο αδερφός του ήταν το “Η αγάπη είναι ζάλη” που αγαπήσαμε με τη φωνή τςη Χαρούλας Αλεξίου και είναι σε στίχους του ίδιου του Ανδρέα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή είναι μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του Ανδρέα Μικρούτσικου. Λίγο καιρό μετά τα δημοσιεύματα που οργίασαν για “εξαφάνισή” του και στα οποία φρόντισε να απαντήσει ο ίδιος μέσα από τα social media του στα οποία παραμένει ενεργός.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More