Άνδρη Θεοδότου: Η “Σύλβια” αποκαλύπτει στο TLIFE όσα δεν ξέρουμε για τη ζωή της και φωτογραφίζεται με τον σύζυγό της!

Έγινε αγαπητή και γνωστή στο ευρύ κοινό από την δημοφιλή σειρά του Alpha “Έλα στη θέση μου“. Η “Σύλβια Σοφοκλέους” μας έκανε να γελάσουμε με την καρδιά μας πολλές φορές και η ηθοποιός Άνδρη Θεοδότου, κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές του κόσμου με την υπέροχη και μοναδική ερμηνεία της στο σήριαλ. Και μπορεί ο κόσμος να γνώρισε τώρα καλύτερα την Άνδρη αλλά εκείνη ξεκίνησε την υποκριτική στην Κύπρο από τα έξι της χρόνια σε ερασιτεχνική θεατρική ομάδα. Σπούδασε στη δραματική σχολή Θέατρου Τέχνης Κάρολου Κου και στο Λονδίνο. Εδώ και χρόνια παίζει σε θεατρικές παραστάσεις, και διασκευάζει θεατρικά έργα.

Η Άνδρη υποδέχθηκε το TLIFE, στο θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν στην Πλάκα. “To νιώθω σαν σπίτι μου” μου είπε όταν την πήρα τηλέφωνο για την συνέντευξη. Και δεν έχει άδικο αφού εκεί σπούδασε, έπαιξε σε πολλές παραστάσεις και εκεί γνώρισε τον άνδρα της ζωής της τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Δεγαΐτη.

Η Άνδρη μίλησε στο TLIFE για όλα και φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά με τον σύζυγό της Δημήτρη στο σκηνικό της παιδικής παράστασης ” Σέρλοκ Χολμς”! Μίλησε για τα παιδικά της χρόνια στην Κύπρο, τους φόβους της, την δράση της στην αριστερά, τα ελαττώματα της και φυσικά για τη Σύλβια!

Την αγαπάς τη Σύλβια καθόλου;
Τρελαίνομαι για την Σύλβια! Είναι μια προσωπικότητα η Σύλβια που δεν την πιάνεις πουθενά και αυτό είναι το ωραίο. Είναι ή του ύψους ή του βάθους… Θα βρει την ευτυχία; Θα βρει πιστεύω την ευτυχία γιατί είναι ευαίσθητο και πληγωμένο παιδί. Κάτι έγινε με τη Σύλβια. Είναι το αδικημένο παιδί της οικογένειας και φαίνεται. Αυτό το εξωστρεφές του χαρακτήρα της και το “καρικατουρέ” και σουρεαλιστικό κομμάτι του χαρακτήρα της είναι για να αντιμετωπίσει όλο αυτό.

Ο χαρακτήρας της Σύλβια είναι ιδιαίτερος. Σε οδήγησε ο σκηνοθέτης ή είναι κάτι που έκανες μόνη σου
Το συζήτησα με το σκηνοθέτη και έβαλα μετά τη δικιά μου πινελιά γιατί χαρακτήρες σαν τη Σύλβια είναι στην κόψη.. Θέλει ισορροπίες

Πάμε πίσω στα παιδικά σου χρόνια. Πότε κατάλαβες ότι θες να γίνεις ηθοποιός;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κύπρο και έγινα μέλος μιας ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας από τα 6 μου χρόνια έως τα 18. Η μαμά μου βέβαια δεν ήθελε να γίνω ηθοποιός. Αλλά εγώ κέρδισα μια υποτροφία στο θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν. Ήρθα Ελλάδα σπούδασα,. Μετά σπούδασα μιούζικαλ στο Λονδίνο, πάλι με υποτροφία που κέρδισα. Επέλεξα να συνεχίσω τις σπουδές στο Λονδίνο αλλά ερωτεύτηκα! Τα παράτησα όλα και γύρισα Ελλάδα

Πήγαινε στο τέλος της συνέντευξης για να δεις βίντεο

Που γνωρίστηκες με τον άνδρα σου Δημήτρη Δεγαΐτη; Εδώ που είμαστε στο θέατρο Τέχνης;
Ναι εδώ γνωριστήκαμε σε μια παράσταση. Ήταν μεγαλύτερο έτος ο Δημήτης αλλά γνωριστήκαμε εδώ σε παράσταση λίγο κρυφά,γιατί ήταν αυστηρά τα πράγματα τότε στο θέατρο, και από τότε είμαστε μαζί. Παντρευτήκαμε κάναμε μια κόρη τη Διώνη.



Δεν θες να γίνει ηθοποιός η κόρη σου ;
Παρά το γεγονός ότι και οι δυο γονείς της είναι ηθοποιοί; Δεν θα την εμποδίσω, δεν θα μπω στο δρόμο της να της κόψω κάτι αλλά δεν θα την σπρώξω προς τα εκεί. Είναι δύσκολο επάγγελμα το θέατρο και το θέαμα… Πρέπει να έχεις ισορροπίες για να μπορέσεις να κρατηθείς, Είναι εφήμερο πράγμα, δεν βρίσκεις πια δουλειά. Έχει μικρύνει και η σεζόν και είμαστε πλέον συνέχεια στη διαδικασία να ψάχνουμε συνέχεια για δουλειά!

Είσαι άνθρωπος του θεάτρου. Περίμενες ότι η επιτυχία θα έρθει από την τηλεόραση;
Όχι είχα κάνει λιγη τηλεόραση αλλά δεν το κυνήγησα, Όταν μου έγινε η πρόταση από το Αpha, είπα να το σκεφτώ. Ο άντρας μου ο Δημήτρης με έσπρωξε να το κάνω και τελικά δεν το μετάνιωσα. Ένας λόγος που είπα ναι σ΄αυτή τη σειρά είναι η γρήγορη εξέλιξή της και οι εναλλαγές στο σενάριο που είναι καταιγιστικές. Και μου άρεσε και η συνεργασία Ελλάδας Κύπρου με έδρα την Ελλάδα.

Έχεις δεθεί με κάποιους από τη σειρά;
Παρέα κάνω πάρα πολύ, όχι επειδή είναι Κύπριος, με το Μιχάλη Μαρίνο, δέσαμε πολύ σαν ιδιοσυγκρασίες και παρέα κάνω πολύ με την Καλλή τη Δάβρη που παίζει την υπηρέτρια και δέσαμε από την πρώτη στιγμή!



Θέλω να μου πεις 5 προτερήματα και ελαττώματα σου
Αν θεωρηθεί προτέρημα είμαι τελειομανής. Είμαι κυκλοθυμική, νευριάζω εύκολα με τον εαυτό μου πρώτα και με τους άλλους, αλλά μου περνάει εύκολα. Δεν το κρατάω. Είμαι δοτική. Το ελάττωμά μου είναι ότι έχω μανία με την καθαριότητα. Μόνη σου καθαρίζεις το σπίτι; Ναι μόνη μου ξεδίνω Θέλω να τα κάνω όλα μόνη μου και να είναι στην εντέλεια. Δεν έχω γυναίκα.

Μαγειρεύεις έχω μάθει κυπριακά φαγητά ποιά είναι η σπεσιαλιτέ σου;
Τα αφέλια είναι κρέας τσιγαριστό με κόλιανδρο και πληγούρι πιλάφι!

Την κόρης σας ποιος την κακομαθαίνει;
Ο μπαμπάς της εγώ είμαι πολύ αυστηρή. Είμαι και αυστηρή σαν άνθρωπος. Γενικά στη δουλειά μου θέλω να είναι όλα σωστά. Πιστεύω ότι αυτό το επάγγελμα θέλει “τσαρισμό”. Για να γίνει σωστά η δουλειά θέλει έναν να καθοδηγεί.

Πως είναι η καθημερινότητά σου; Τα προλαβαίνεις όλα;
Με την κόρη μου και την οικογένειά μου ασχολούμαι τα Σαββατοκύρια.Κάθε μέρα κάνουμε δεκάωρα γυρίσματα. Τρώμε και χρόνο στο δρόμο. Τα γυρίσματα γίνονται σε 5 διαφορετικούς χώρους.Όλα όσα βλέπουμε στο σήριαλ είναι κανονικά σπίτια δεν είναι κανένα πλατό. Όλα ακόμα και η εταιρεία είναι εταρεία. Και είναι θετικό ότι δεν γίνονται τα γυρίσματα σε πλατό.



Ασχολείσαι καθόλου με την πολιτική; Σε ενδιαφέρει όλο αυτό που συμβαίνει; Ή το έχεις απαξιώσει;

Είμαι ένα παιδί που γεννήθηκε σε μια οικογένεια με πολιτικές πεποιθήσεις. Είχαμε έντονο το πολιτικό στοιχείο και ο παππούς αγωνίστηκε και ο μπαμπάς μου πολέμησε το 74 και ο θείος μου ήταν αγνοούμενος και γύρισε… Η κατάσταση στην οποία μεγάλωσα στην Κύπρο δε γινόταν να μην μπει η πολιτική μέσα μας. Καθαρά αριστερή οικογένεια από την πλευρά της μητέρας μου, κεντρώα από τη μαμά. Εγώ μπήκα στην αριστερά από πολύ μικρή και είχα δραστηριότητα και δω στην Ελλάδα και έχω ακόμα αλλά με έχει κουράσει η κατάσταση των τελευταίων ετών.

Έχεις απογοητευτεί από την κυβέρνηση;
Έχω απογοητευτεί από όλη αυτή την κατάσταση ότι υπόσχονταν πράγματα και τελικά δεν έγινε τίποτα. Ή έγινε ελάχιστο έως καθόλου και όχι με τον τρόπο που υποσχέθηκαν. Αλλά αυτό είναι η πολιτική έτσι γίνεται πάντα δεν μπορούμε να το παρακάμψουμε. Είμαι όμως αισιόδοξη για το μέλλον



-Έχεις κάποιο φόβο στη ζωή;
Φοβάμαι τη μοναξιά! Δεν θα ήθελα να μείνω ποτέ μόνη μου. Ούτε το θάνατο φοβάμαι είναι κάτι φυσικό. Φοβάμαι και την έπαρση.., Και σε μένα και στους άλλους.

Τι ετοιμάζεις τώρα;
Συνεργάζομαι με τον σύζυγό μου σε παιδική παράσταση στο θέατρο Κάρολος Κουν τον Σέρλοκ Χολμς ( εγώ τη διασκευή και ο Δημήτρης σκηνοθεσία) και εκείνος θα παίξει στην Νίκη του Χωμενίδη με τον Σταμάτη Φασουλή. Ετοιμάζω κάτι θεατρικό αλλά δεν θα το πω ακόμα.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος για το TLIFE

Read More

And More